Liverpool FC - Birmingham 5-0 (2-0)

Bild till nyheten Liverpool FC - Birmingham 5-0 (2-0)
En ny vinst på hemmaplan för Dalglish och Liverpool som gav tre väldigt viktiga poäng. Höjdpunkten i matchen var verkligen att en lite udda målskytt, framför allt på senaste, gjorde hattrick och namnet på tröjan är Maxi.

En uppvisning på hemmaplan kan man verkligen säga att det var då Liverpool körde över Sebastian Larsson och hans blå vänner med hela 5-0. Den största vinsten denna säsong för The Reds och man ligger nu endast 3 poäng bakom Tottenham då de kryssade hemma mot Roy Hodgsons West Bromwich.

Tidigare under dagen kom beskedet att Carroll inte kunde med verka i matchen mot Birmingham pga av hans knäskade han drog på sig mot Arsenal. Ersättare blev den argentinske mittfältaren Maxi. Och vilket drag det skulle bli sen. Maxi har inte spelat särskilt mycket på senaste tiden och framför allt inte gjort mål på ett tag. Senast Maxi gjorde mål var i December och idag så mäktade han med hela tre fullträffar vilket ger honom sitt första hattrick i den röda tröjan.

Kuyt fortsätter att göra mål efter att han slog in sin egen retur efter att han snappat upp en annan retur från Suarez tidigare. På det senaste sju matcherna har holländaren gjort sju mål och även under denna tiden gjort ett hattrick mot Manchester United.

Birmingham hade mer eller mindre inte en enda ordenligt chans under matchen utan Liverpool hade bollen under majoriteten av tiden. En annan spelare som skall framhållas är Joe Cole som fick komma in i den 84 minuten och gör det femte målet för dagen efter fina skottfinter och ett uselt målvakts ingripande av den inbytte målvakten Doyle. 

Flanagan och Robinson fick fortsatt förtroende på kanterna i backlinjen och gjorde det bra ännu en gång. Många fina vändningar och höll hyfsat hög passningsprocent. Dock gjorde de båda varsin tabbe då de drog sin markering och slog direkt en passning till motståndare.

Nästa match är också den på hemmplan och då är det Carrolls moderklubb Newcastle som kommer på besök. Forhöppningsvis kan vi få se centertanken på plan då och förhoppningsvis även få göra ett mål.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer