Dalglish: Vi måste värva bättre än det vi redan har

Bild till nyheten Dalglish: Vi måste värva bättre än det vi redan har
Kenny Dalglish tror att sommarfönstret blir spännande. Han medger att Liverpool måste förstärka truppen - men samtidigt också hitta en balans så att ungtupparna får chansen att fortsätta att utvecklas. The Guardian avslöjar också vilka fem spelare som Liverpool har i kikaren.

"Det är viktigt att det ges utrymme för att utveckla våra unga spelare, men det är också viktigt att du inte använder det som en ursäkt för att inte använda pengar och förstäkra med färdiga spelare", säger Dalglish till The Guardian med anledning av sommarens transferfönster.

"Om vi anser att vi har egna unga spelare som är bättre än vad som finns tillgängligt på marknanden, så behåller du de unga spelarna. Så måste det vara. Men det betyder inte att vi inte vill att klubben ska bli bättre. Om du har talanger som utvecklas så är det perfekt, men när du köper en färdig spelare och denne inte levererar så har du ett problem."

"Varje sommar är viktig för klubber. Ju mer förändringar man gör, desto större framgång får klubben. Det betyder inte att allt handlar om att köpa och sälja, utan även utveckla dom spelare du redan har."

På frågan om han själv upplever att Liverpool FC är på väg uppåt igen svarar Dalglish:

"Jag hoppas att det finns realism i det. Klubben är inte densamma som då jag var här sist (manager 1985-91).Men vi jobbar hårt och hoppas att vi kan uppfylla våra drömmar och ambitioner. Arbetet pågår. Det är positivt arbete som pågår."  

The Guardians journalist Andy Hunter listar också vilka fem spelare som är överst på sommarens önskelista: Gary Cahill (Bolton), Charlie Adam (Blackpool), Ashley Young (Aston Villa), Jose Enrique (Newcastle) och Yann M’Vila (Rennes).

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer