Kristoffer Peterson startade i vinstmatchen för U18

Bild till nyheten Kristoffer Peterson startade i vinstmatchen för U18
Liverpools U18-lag tog en viktig seger på onsdags eftermiddagen mot West Bromwich. Kristoffer Peterson reste med till Birmingham och fick chansen från start. Svensken spelade 65 minuter i 2-0-matchen.
Adam Morgan gjorde mål för 14:e matchen i rad.

Rodolfo Borrell gav 16-årige Kristoffer Peterson en startplats i dagens möte med West Bromwich på bortaplan. Raheem Sterling saknades eftersom engelsmannen tränar med förstalaget denna vecka.

Morgan var nära att öppna målskyttet efter 20 minuter spel när Kristoffer Peterson gjorde ett strålande arbete på högerkanten. Liverpool fick ett mål bortdömt för offside strax efter mot ett pressat West Bromwich - men som försvarade sig bra.

The Reds fortsatte dominera och tio minuter innan pausvilan fann den ungerske anfallaren Krisztian Adorjan nätet. Före detta MTK Hungaria-spelaren stal bollen från en motståndare och klippte till.

Shane Lewis storspelade mellan The Baggies stolpar och höll siffrorna nere. Det var en stekhet och solig dag i Birmingham. Medan hemmalagets spelare fick sitta på planen, satte Rodolfo Borrell sina mannar vid ett träd - och kanske var det en av orsakerna till att laget fortsatte ånga på i andra halvlek.

Halvlek nummer två hann knappt blåsas igång innan jättelöftet Adam Morgan utökade till 2-0. Brad Smith tog emot en fin passning från Toni Silva, startade en sensationell löpning, sprang in i West Bromwichs straffområde och passade fram bollen till anfallaren Morgan som enkelt rullade in mål nummer två.

Målet betydde inte bara 2-0 för Merseyside-klubben - Morgan fann nätmaskorna för 14:e matchen i rad och gjorde sitt 19:e under samma period.

Kristoffer Peterson spelade 65 minuter innan han ersattes av Tom Walsh. West Bromwich pressade gästerna i slutskedet samtidigt som Borrell valde att ge Lewis Hatch chansen till förmån för målskytten Krisztian Adorjan.

Pool orkade dock stå emot och reste hem med tre poäng i bagaget inför ett stekhet Merseyside-derby på tisdag.

Förutom derbyt på tisdag har Liverpool tre matcher kvar att spela i jakten på ligatiteln. Sheffield United och Wolverhampton på bortagräs samt Wolves på hemmaplan i säsongsavslutningen den 6:e maj.

John Bradley, kommentator hos LFC TV: ''Det tog ett tag för Kristoffer att komma in i spelet, ska tilläggas att det var en varm dag, men han var godkänd.''
Vi hoppas kunna få en kommentar från debutanten inom kort.

Liverpools laguppställning mot WBA: Stephens, Rafferty, McGiveron, Sama, Smith, Coady, Roddan, Peterson (Walsh 65), Adorjan (Hatch 90), Silva. Morgan. Övriga avbytare: Belford, Poor, King.