The King hyllar stabens arbete på akademin

Bild till nyheten The King hyllar stabens arbete på akademin
Kenny Dalglish hyllar ledarstaben på Liverpools akademi för att de har tagit hand om den talang som kommit fram från Kirkby.
Rafael Benitez är mannen bakom succén.

Dalglish säger att den före detta tränaren, Rafael Benitez, förtjänar beröm för ändringarna han gjorde vilket satte igång klubbens produktionslinje.

För nästan två år sedan anställde Benitez en ny direktör på akademin vid namn Frank McParland, medan Pep Segura utnämndes som teknisk chef tillsammans med tränare Rodolfo Borrell.

Framgången från deras arbete har understrukits vid prestationer från ytterbackarna John Flanagan, 18, och Jack Robinson, 17, som imponerade i klubbens 1-1-match mot Arsenal i helgen.

''Jag vet inte varför vi misslyckades att producera spelare tidigare, allt jag kan prata om är framstegen som gjorts hittills'', sa Dalglish till Liverpool Echo.

''Det var Rafa som satte allt på plats och anställde Pep, Rodolfo och Frank.

''Jobbet de har gjort är strålande. Det har varit till hjälp för spelarna och klubben. Vi är mycket nöjda över framstegen från akademin.

''De gör bra ifrån sig som ett lag vilket är väldigt viktigt - till likaså att göra bra ifrån sig som individ.''

Kenny kände redan till John Flanagan och Jack Robinson från sitt arbete i klubbens ungdomsakademi 18 månaderna före hans återkomst som manager.

Skotten har inte varit överraskad över sättet som duon - de två yngsta att spela Premier League-fotboll denna säsong - presterat i ligan.

''Inget bekymrar John'', sa han. ''Han måste ha varit nervös inför sin debutmatch mot Man City men det kunde man inte se när han spelade.

''Han gjorde precis vad jag trodde att han skulle göra, all heder åt honom.

''Flanno är bara 18 år gammal och kunde ha blivit upprörd när han kraschade in i Jamie Carragher som bars ut på bår, men han fortsatte med sitt jobb.

''Jack anpassade sig väldigt bra sedan han blev inbytt - det var fantastiskt sett till hur han spelade.''

Liverpool hade fyra lokala spelare på planen som är fostrade i klubbens ungdomsakademi. Flanagan och Robinson tillsammans med Carragher och Jay Spearing. Dalglish säger att det är en bonus att de talangfulla ungdomarna är från området.

Han sa: ''Det spelar ingen roll var man är född eftersom kvaliteten är det viktigaste.

''Det finns ingen som kommer få spela en match på grund av var de är födda.

''Vår största prioritering med alla är deras förmåga och vi har varit nöjda över vad vi har sett.

''Men vi måste vara försiktiga och se till att vi inte drömmer oss bort allt för mycket.''

Ett annat löfte, 16-årige yttermittfältaren Raheem Sterling, tillbringar veckan på Melwood för att träna med förstalaget. 


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer