Clarke: Kenny säger rätt saker till spelarna

Bild till nyheten Clarke: Kenny säger rätt saker till spelarna
Steve Clarke tror att Kenny Dalglish sätt att prata med spelarna har haft en stor inverkan på Liverpools uppryckning under vårkanten.

"Det sätt som Kenny hanterade Jack Robinson och John Flanagan på Emirates i söndags är några riktigt bra exempel på hur man får ut det allra bästa från sina spelare", säger Steve Clarke till Liverpoolfc.tv.

"Precis innan Jack hoppade in istället för Fabio skojade Kenny med honom och försökte få honom att slappna av. Självklart hade Robbo fjärilar i magen, men Kenny tog udden av hela situationen. Det var detsamma med John, som var lite olycklig efter att ha skallat ihop med Carragher. Kenny ropade honom till sig och förklarade att allt var lugnt och att han skulle fokusera på sitt eget spel."
"När någon så rutinerad som Kenny säger de rätta orden i rätt ögonblick så är det förstås till stor hjälp."

"Jag har plockat upp tips och kvaliteter från alla managers jag har jobbat med och så här långt - och på väldigt kort tid - har jag sett stora kvaliteter från Kenny. Jag hoppas att vi får utveckla vårt arbete i framtiden också."

Steve berättar också att stämningen är hög inom spelartruppen.
"Sättet som spelarna reagerade på mot Arsenal i söndags visar vilken vilja vi har inom laget. Trots Arsenals 1-0 så visste spelarna att det fortfarande fanns lite tid kvar och de ville verkligen ha en kvittering. Alla som ser oss spela just nu kan se att det är suverän stämning, självförtroendet är på topp och våra insatser är hyggliga. Nu måste vi se till att fortsätta på den inslagna vägen."

"Om du jobbar bra som grupp och jobbar hårt dag ut och dag in på träning så får du resultat. Och vi ser att spelarna tar med sig det in på planen nu. Vi har en stark vi-känsla och det kommer man långt på i alla lagsporter - speciellt fotboll."

Angående skadorna på Jamie Carragher, Andy Carroll och Fabio Aurelio lämnar Clarke följande besked:
"Carra är okej och vi väntar på besked från läkarna när det gäller Andy Carroll. Fabio har fått en liten sträckning i låret och det verkar inte så illa. Vi får hoppas på det bästa, för Fabio är en suverän spelare, vilket han inte minst visade mot Man City förra måndagen."


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer