''Dalglish inspirerar ungdomarna''

Bild till nyheten ''Dalglish inspirerar ungdomarna''
Liverpools straffmålskytt i gårdagens 1-1-match mot Arsenal, Dirk Kuyt, anser att manager Kenny Dalglish förtjänar beröm för insatserna från de yngre spelarna under skadeproblemen som finns i Liverpool-lägret.

John Flanagan gjorde sin första match för Merseyside-klubben den förra veckan medan Jack Robinson ersatte Fabio Aurelio efter 20 minuters spel i gårdagens match mot Arsenal. 17-årige Robinson spelade sin andra match i Pool-tröjan.

Jay Spearing, fostrad i klubbens ungdomsakademi, spelade också på Emirates. Martin Kelly stod även för fina insatser under Dalglish innan han ådrog sig en hamstringsskada för snart två månader sedan.

''Han ger spelarna ett bra självförtroende'', säger Kuyt till BBC Radio Merseyside.

''Speciellt de yngre som nyligen kommit in. Om du kan ge förtroende för yngre spelare som manager, är det ett stort plus.''

''John Flanagan spelade måndagens möte med Manchester City som högerback.''

''I gårdagens match mot Arsenal, var det Jack Robinsons tur som vänsterback. Han byttes in och var strålande.''

Liverpools oavgjorda resultat på Emirates mot the Gunners betyder att Reds är fyra poäng bakom Tottenham på femteplatsen - med två matcher mindre spelade - och sju poäng efter FA-cupfinalisten Manchester City.

Kuyt räddade en poäng för laget när han gjorde sitt fjärde mål från straffpunkten denna säsong.

Holländaren, som förlängde sitt kontrakt med Liverpool för två nya år i lördags, medgav i efterhand att det var en underbar känsla att kvittera i matchens 102:e minut.

''Tacka gud, vi förlorade inte'', sa han. ''Det är fantastiskt när du är i underläge i matchens sista minut, tilldelas en straff och gör mål.''

''Jag tyckte att det var en bra insats av laget sett till omständigheterna. Vi fick ett par skador och de yngre spelarna gjorde en strålande insats.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer