New York Times är näst största aktieägare

Bild till nyheten New York Times är näst största aktieägare
The Telegraph avslöjar att Liverpool näst största aktieägare är den amerikanska tidningen New York Times.

John W  Henry Tom  Werner

Ägarstrukturen i Fenway Sports Group visar att New York Times har näst störst ägarandel i Liverpool FC.

John W Henry har tidigare varit väldigt tystlåten om strukturen för ägandeskapet, men Premier Leagues regelverk tvingar honom att avslöja de parter som äger mer än 10% av aktieandelarna. Det är i förbindelse till det man sett att John W Henry och New York Times är de två klart största aktörerna inom FSG, som i sin tur är ägare till Liverpool FC och Boston Red Sox.

Det har varit känt att tidningen haft innehav i FSG, men inte hur stor andelen varit.

Då det blev känt att basketspelaren LeBron James är minoritetsägare så skapade det rubriker, men hans ägarandel är väldigt, väldigt liten i jämförelse med The New York Times Company.

Det visar sig att John W Henry och Times-gruppen är de enda investerarna i FSG som äger över 10%. Henry skall  vara den största investeraren. Tom Werner är en av flera andelsägare som har under 10%.

I ett uttalande från FSG sägs:

"Flera investerare har ekonomiskt intresse i sällskapet, inklusive Tom Werner. De som äger en andel över 10% är John Henry och The New York Times Company (som är börsnoterat i New York). John Henry och Tom Werner ansvarar för den dagliga driften av Fenway Sports Group."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer