Henry: Truppen är för tunn

Bild till nyheten Henry: Truppen är för tunn
Ägaren John Henry erkänner att bredden på Liverpools trupp var det som bekymrade honom mest när Fenway Sports Group köpte klubben föra året.

Amerikanen sa att klubbens financiella utlägg på spelarne i form av löner och ersättning var enorm om man såg vad man hade att tillgå.

FSG betalade £300m för att köpa klubben från Tom Hicks och George Gillett i Oktober men Henry erkänner att tackla problemet med den tunna truppen är ett större problem än vad man först befarat.

"Det sämsta överraskningen var den svaga truppen," sa Henry till FourFourTwo magazine.

"Vårt största bekymmer när vi tog på oss ansvaret var just detta, detta problem har visat sig vara ännu allvarligare än vad vi först befarat.

"Där var en otroligt stor lönelista för en trupp som saknade djup."

Liverpools sportchef Damien Comolli har redan indikerat på att han kommer att få en stressig sommar, när ett stort arbete med truppen drar igång.

Och det visar ännu en gång på FSGs vilja om att få klubben slagstark nog för att kunna vara med och utmana om de finaste utav titlar.

"Vår högsta prioritet är att vinna Premier League," sa Henry.

"Det är det som vi tar med oss till jobbet varje dag och det är det som får oss att fortsätta.

"Om vi lyckas med vårt arbete så kommer vi att ha satt oss själva i en position där vi är framgångsrika på alla fronter, även i Europa.

"För att bli framgångsrik måste du vinna titlar, inget annat räknas."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer