Suarez: Samarbetet kommer att växa fram

Bild till nyheten Suarez: Samarbetet kommer att växa fram
Luis Suarez tror att hans och Andy Carrolls olika förmågor kan leda till ett ett samarbete som kan blomma ut till något utöver det vanliga.

Den oberäknelige Uruguayanen erbjuder ett helt annan slags hot än det som hans Engelska anfallspartner gör. I matchen mot Sunderland fick vi se glimtar av vad som komma kan.

I 2-0 segern på Stadium of Light fick vi för första gången se dem spela tillsammans, och den före detta Ajax spelaren var snabb med att poängtera de olika egenskaper som de båda kommer kunna erbjuda Liverpool.

”Jag tycker att det känns fantastiskt att spela tillsammans med någon som besitter Andys kvalitéer,” sa Suarez till LFC Weekly.

”Jag har spelat tillsammans med spelare som honom förut och det ger verkligen försvararna huvudbry. Ena stunden måste de hindra honom från att vinna bollen, och samtidigt måste de lyckas sätta stopp för ett helt annat hot, nämligen mig nere på marken.”

Liknelser har redan börjat göras med anfallsparet John Toshack och Kevin Keegan, och nyligen har Steven Gerrard gått ut och sagt att duon är 'ligans mest fruktade anfallskraft'.

Suarez däremot föredrar att låta förståelsen komma naturligt istället.

”Om du försöker forcera fram något för mycket kommer det antagligen inte att se,” hävdar Reds No. 7.

”Jag tror att om man börjar analysera samarbetet för mycket under en match, och hela tiden försöker ha kolla på var den andra håller hus, då kommer du att missa chanser. Vad som händer är att du lär dig den andre spelaren automatiskt istället. Det är vad jag har gjort när jag har spelat på topp tillsammans med David, Dirk eller Andy. Din hjärna lär sig automatiskt.

”Med tiden kommer du att lära dig hur den andre rör sig och hur hans tillslag är, förståelsen kommer att växa fram."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer