Ägarkonflikt i Europa League nästa säsong?

Bild till nyheten Ägarkonflikt i Europa League nästa säsong?
The Guardian rapporterar i dag att om Liverpool lyckas knipa femteplatsen i ligaspelet och därmed ta sig till Europa League nästa säsong, riskerar italienska klubben AS Roma att bli utkastade ur turneringen.

Det är bara en tidsfråga innan affärsmannen Thomas DiBenedetto tar över ägarskapet i den italienska klubben AS Roma. DiBenedetto är en av männen som är involverade i Fenway Sports Group, samma amerikanska konsortium som äger Liverpool. Thomas äger en andel i Pool och kan vid köp av Roma bryta mot UEFAs regelverk.

UEFA säger att man inte kan äga två fotbollsklubbar som deltar i samma turnering: ''Ingen individuell person eller enhet kan kontrollera mer än en klubb som deltar i klubbturneringen'', lyder UEFAs uttalande.

Roma ligger för tillfället på en femte placering i Serie A vilket resulterar i Europa League-plats den kommande säsongen. Om Liverpool lyckas ta igen Tottenhams försprång på fyra poäng (en match mindre spelad, Arsenal h.), får resultaten på sin sida och slutar femma, kan UEFA slänga ut Roma ur EL 2011/12.

Klubben som är lägst rankad i Europacuperna kastas ut, vilket är Roma. The Guardian meddelar även att de varken fått tag i Liverpools presstalesman Ian Cotton, Thomas DiBenedetto eller Fenway Sports Group för ett uttalande.

Källor: Liverpool.no & The Guardian.


2 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer