Landslagskollen: Carroll och Kuyt nätade

Bild till nyheten Landslagskollen: Carroll och Kuyt nätade
Nio stycken Liverpool-spelare var involverade i landskamper för sina respektive nationer under tisdagen. Capello uttalade sig i går om att Andy Carroll bör dricka mindre alkohol, centertanken svarade med att näta mot Ghana. Dirk Kuyt blev tvåmålsskytt för Holland mot Ungern.

VIDEO (klicka på länkarna för att se klippen):
Holland-Ungern 4-3 & 5-3, Dirk Kuyt
England-Ghana 1-0, Andy Carroll

Milan Jovanovic spelade 74 minuter när Serbien spelade 1-1 borta mot Estland. Marko Pantelic gav serberna ledningen efter 38 minuters spel, i slutskedet av matchen kvitterade dock estländarna. Jovanovic ersattes av Birmingham-spelaren Nikola Zigic med drygt 20 minuter kvar.

Det var Holland för hela slanten i helgens bortamöte med Ungern. Holländarna vann med 4-0 efter att Dirk Kuyt funnit nätmaskorna vid ett tillfälle. I kväll möttes länderna igen, inför ett fullsatt Amsterdam ArenA skulle publiken få uppleva målkalas på högsta nivå.

Robin van Persie gav hemmalaget ledningen 13 minuter in i matchen - ledningen stod sig första halvlek ut. I andra halvlek kom en målexplosion, med en Liverpool-spelare involverad. Gergely Rudolf kvitterade i början av halvlek nummer två och det dröjde bara ett par minuter innan Fulhams Zoltan Gera vänt på steken.

25 minuter senare skrevs siffrorna till 3-3 innan Dirk Kuyt klev fram och släkte ungrarnas hopp om poäng i Amsterdam. I den 78:e minuten gjorde Kuyt 4-3 och tre minuter senare lobbade han elegant bollen över Ungerns målvakt strax utanför straffområdet. Tre mål på de två senaste landskamperna för Dirk.

Pepe Reina satt som väntat på bänken under hela matchen när Spanien bortaslog Litauen med 3-1 på en värdelös gräsmatta.

Morten Olsen lät Daniel Agger resa hem inför vänskapsmatchen med Martin Skrtels Slovakien. Orsaken är att Agger länge haft skadeproblem, något som Olsen vill hindra och därav gav mittbacken ledigt.

Danmark klarade sig utan Agger när man vann med 2-1 över Slovakien. Danskarna tog ledningen tack vare att Skrtels mittbackskollega Kornel Salata gjort självmål.

Slovakerna jobbade sig tillbaka i första halvlek och kvitterade efter lite mer än en halvtimme. Å andra sidan kunde Danmarks Michael Krohn-Dehli sänka Slovakien i andra halvlek. Christian Poulsen fick sitta på bänken hela matchen.

Utlånade Alberto Aquilani spelade första halvlek när Italien vann borta mot Ukraina med 2-0. Giuseppe Rossi och Alessandro Matri nätade.

Raul Meireles startade när Portugal mötte Finland på hemmaplan. Meireles byttes ut med 20 minuter kvar. Matchen står för tillfället 2-0 till portugiserna efter två baljor av Ruben Micael.

Dirk Kuyt var inte den enda Liverpool-spelaren som hamnade i målprotokollet under tisdagen. Nyförvärvet under januaris transferfönster, centertanken Andy Carroll, gjorde sin första landskamp från start för England - och han skulle näta inför åskådarna på Wembley.

Fabio Capello varnade honom att minska på ölen inför matchen, men Carroll svarade genom att i slutet av den första halvleken dundra in 1-0 med vänsterfoten i Ghanas straffområde. Andy såg överlag pigg ut och byttes ut i den 59:e minuten till förmån för Tottenhams kvicke anfallare Jermaine Defoe.

Joleon Lescott ersatte Glen Johnson i halvtid. Sunderlands Asamoah Gyan kvitterade på övertid.

För tillfället kan vi inte rapportera kring några skador på Liverpool-spelarna. Luis Suarez och Steven Gerrard representerade inte Uruguay respektive England denna afton på grund av skador - duon hoppas dock kunna vara redo för helgens ligamöte med Roy Hodgsons West Bromwich.