Gerrard: Det var inte Hodgsons fel

Bild till nyheten Gerrard: Det var inte Hodgsons fel
Steven Gerrard insisterar på att det är fel att skylla klubben dåliga inledning av säsongen på den dåvarande managern Roy Hodgson.

Hodgson blev avskedad i Januari efter en rad dåliga resultat, med bland annat en hemmaförlust mot nykomlingen Blackpool, man åkte även mycket överraskande ut ur Ligacupen, när man förlorade mot Northampton Town med 2-1 hemma på Anfield.

Men Gerrard, vars lag på lördag ger sig iväg för att ännu en gång stå ansiktet mot ansikte med Hodgson och dennes nya lag West Brom, säger att spelarna måste ta på sig den dåliga säsongsinledningen.

"Han [Hodgson] är en mycket bra människa och en fantastisk coach - det fungerade helt enkelt inte för honom här i Liverpool. Spelarna presterade inte som de skulle för honom." sa Gerrard.

"Vi som spelare måste ta vårt ansvar. Det är inte acceptabelt för Liverpool att vara utanför Europa platserna och du kan inte skylla allt på managern - vi måste leta svaret inom oss själva. "

Kenny Dalglish tog över efter Hodgson som Liverpool manager, men styrelsen hade så sent som i somras nekat legendaren positionen till förmån för Hodgson.

Gerrard tror att det kan ha varit en avgörande faktor till att Hodgson aldrig lyckades i Liverpool.

"Jag vet att många har Kenny som sin idol, och när beslutet var tagit att Rafa skulle lämna blev de två hetaste namnen Dalglish och Hodgson - och fansen bara älskar Kenny," sa Liverpoolkaptenen.

"Så fort där var några dåliga resultat eller taktiken var lite fel, eller vi hamnade ett mål bakom, blev det ännu mer press på Hodgson från fansen."

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer