Carra kan ta andraplatsen bakom Cally

Bild till nyheten Carra kan ta andraplatsen bakom Cally
Om han håller sig skadefri och spelar alla matcher så blir lördag 7 maj en alldeles speciell dag för vicekaptenen Jamie Carragher, 33. I bortamatchen mot Fulham kan Carra överta andraplatsen på listan över spelare med flest matcher för Liverpool genom tiderna.

I dag står Carragher på samma plats som Ian Rush med totalt 660 matcher.

Sex matcher till medför att han passerar Liverpoollegendarerna Emlyn Hughes och Ray Clemence, som båda spelade 665 matcher för klubben mellan 1967-79 respektive 1967-81.

"Min hemlighet är att ingen har velat köpt mig!" skojar Carra.

Däremot känns det helt osannolikt att mittbacken ska kunna besegra Ian Callaghans suveräna rekord på 857 matcher mellan 1960-78.

"Jag hoppas bara på att få spela så länge som möjligt. Om jag slår något rekord på vägen så är det kul, för det betyder att jag är ordinarie och bidrar. Jag känner Cally, han är en härlig människa. Hans rekord kommer aldrig att slås och han förtjänar att behålla det", säger Carra till Liverpool Echo.

"Jag njuter över att ha representerat Liverpool så länge och jag är säker på att jag kommer att avsluta min karriär här. Jag känner mig priviligerad som får avsluta karriären i en så stor klubb."

"Jag har också haft tur eftersom Roy Evans, Gerard Houllier, Rafa Benitez, Roy Hodgson och Kenny Dalglish har använt mig. Förhoppningsvis fortsätter det så några år till. Jag ser alltid framåt och jag gör allt jag kan för klubben. När min karriär är över om 2-3 år så ska jag titta tillbaka med stolthet, men just nu ser jag bara framåt. Jag vill spela matcher och jag vill vinna fler titlar."

Scousern har vunnit FA-cupen två gånger, Ligacupen två gånger, UEFA-cupen och Champions Leauge en gång. Lägg därtill två Community Chield och en Super Cup, då han fick lyfta bucklan som kapten i Steven Gerrards frånvaro.
 

* 660 matcher... and still counting.


7 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer