Suarez sänkte Sunderland

Bild till nyheten Suarez sänkte Sunderland
Luis Suarez fortsätter imponera i den röda tröjan sedan flytten från Ajax i januari. I dag gjorde uruguayanen sitt andra mål för klubben när Sunderland fick se sig besegrade med 2-0.
Dirk Kuyt gav Pool ledningen efter en omdiskuterad straffsituation.

En tuff bortamatch väntade för Kenny Dalglishs mannar på söndags eftermiddagen. Sunderland på Stadium of Light och Liverpool var på jakt efter sin fjärde vinst på bortagräs denna säsong.

Reds tog ledningen efter lite mer än en halvtimmes spel efter att Jay Spearing gått omkull i Sunderlands straffområde - om du frågar linjedomaren. På reprisen syns det dock att Spearing faller utanför men å andra sidan skulle inte målet som styrdes in via en badboll förra säsongen varit giltigt för Black Cats heller.

Dirk Kuyt satte ledningsmålet välplacerat i högra hörnet och Liverpool firade genom att göra den klassiska ''vaggan'' för att välkomna Pedro Leiva till världen. Lucas blev pappa i går. Liverpool gick till pausvilan med ledningen - trots allt hade Sunderland inte varit ofarliga. Hemmalaget tvingades också göra två byten på grund av skador.

I andra halvlek var det Liverpool för hela slanten. Luis Suarez fortsätter visa vilket fynd han var med tanke på summan Chelsea hämtade Fernando Torres för. El Pistolero gjorde ett världsklassmål i matchminut 77 när han tryckte upp bollen ur ingen vinkel efter en soloprestation.

John Mensah fick se rött med sju minuter kvar av matchen. Ghananen drog ner Suarez och fick lämna planen.

I övrigt spelade Andy Carroll drygt 70 minuter och var bara centimeter från att göra sitt första mål för LFC. Sunderland-spelare räddade med benet.

Liverpool spelar sin nästa match den 2:e april när man reser till The Hawthorns för möte med Roy Hodgson och Jonas Olssons West Bromwich, som spelade oavgjort (2-2) mot ligatvåan Arsenal i går.