EL-titel eller femte placering för spel i Europa 11/12

Bild till nyheten EL-titel eller femte placering för spel i Europa 11/12
Semifinalerna i FA-cupen lottades på söndags eftermiddagen. Manchester United möter vinnaren mellan Reading och Manchester City - vilket gör att Liverpool får det svårare att nå spel i Europa nästa säsong.

Eftersom Stoke och Bolton lottades mot varandra i den andra semifinalen måste Liverpool vinna Europa League denna säsong eller hamna på en femte placering för att spela i Europa 2011/12.

Tottenham ligger på femte plats i Premier League med en match mindre spelad än Liverpool. Reds har sex poäng upp till placering nummer fem, som i värsta fall kan stiga till nio poäng.

Birmingham har redan fått en plats i EL efter segern mot Arsenal i Carling Cup.

Den enda chansen att laget som slutar på sjätte plats i Premier League denna säsong får spela i Europa League nästa säsong är om Man City besegrar Reading och Man United, sedan vinner finalen på Wembley och slutar femma inom ligaspelet.

City kommer då kvalificera sig till Europa League genom segern i FA-cupen istället för femte platsen i ligan vilket betyder att Europa League-platsen går till laget som hamnar på sjätte plats istället för laget som blir tvåa i FA-cupen.

Om Manchester-klubben skulle vinna FA-cupen och kvalicifera sig till Champions League kommer dock Stoke eller Bolton spela i Europa League.


11 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer