Brukner: Operation var den enda vägen

Bild till nyheten Brukner: Operation var den enda vägen
Peter Brukner, Liverpools medicinska chef, säger till Liverpool Echo att en operation var enda vägen för att förhoppningsvis få slut på Steven Gerrards ljumskproblem.
Echo skriver att Gerrard troligen inte kommer hinna bli frisk till matchen mot Roy Hodgsons West Brom den 2:a april.

Liverpool FC bekräftade under gårdagen att Gerrard blir borta en månad efter att ha genomgått en operation på grund av sina problem med ljumskarna. Beslutet togs efter rådgörelse med en specialist - och operationen sägs ha varit lyckad.

Peter Brukner och hans team försökte med allt de kunde för att behandla Gerrards skada han ådrog sig i segermatchen mot Chelsea den 6:e februari.

Gerrard missade ligamötet med Wigan samt båda matcherna av 16-delsfinalen i Europa League mot Sparta Prag. Stevie spelade dock mot West Ham och Manchester United, men då kom problemen tillbaka.

Brukners team kunde inte göra mycket mer än att skicka Steven på en operation.

''Steven genomgick ett mindre kirurgiskt ingrepp i torsdags, och kommer vara borta i 3-4 veckor.''

''Vi försökte behandla problemen i ett par veckor, och han fick en kort paus, men han kunde inte fortsätta ge allt på grund av smärtorna. Tillslut bestämde vi oss för en operation. Det var inget allvarligt, men var tvunget att genomföras.''

''Steven har haft en hel del problem med ljumskarna, och problemen försvinner aldrig helt. Vi fick göra något. Som sagt var det inte ett stort problem vilket förhoppningsvis leder till att han snabbt är tillbaka på planen.''

Echo skriver att Gerrard troligen inte kommer hinna bli frisk till matchen mot Roy Hodgsons West Brom den 2:a april. En eventuell kvartsfinal i Europa League den 7:e april kan dock möjligen vara datumet för Gerrards comeback.

''Gerrard kommer tillbaka med fin form på planen igen. Vi kommer få se honom spela sin bästa fotboll om en månads tid.''

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer