Förlust mot Braga i Portugal

Bild till nyheten Förlust mot Braga i Portugal
Liverpool förlorade det första mötet i åttondelsfinalen av Europa League mot SC Braga på Estadio AXA med 1-0 i kväll efter ett straffmål av Alan.
Andy Carroll kom in med runt 30 minuter kvar av matchen.

Braga tog ledningen redan efter 18 minuters spel efter att Sotirios Kyrgiakos klumpigt fällt Mossoro. Alan satte ledningsmålet för portugiserna trots att Pepe Reina slängde sig åt rätt håll. Solklar straff.

Hemmalaget fortsatte dominera större delar av den första halvleken mot ett tamt Liverpool. Braga hade även en volleyträff som tog i ribban. Liverpool gick till pausvilan med ett 1-0 underläge efter en bedrövlig första halvlek.

Kenny Dalglish verkade ha gett hårtorken i halvtid. Ett annat Liverpool gick ut på planen och var bättre än Braga i den andra halvleken. Man lyckades dock inte få in ett kvitteringsmål bakom Artur i Braga-målet.

Joe Cole skulle troligen fått en straff med sig när han gick omkull i motståndarnas straffområde men den tyske domaren ville annat.

Andy Carroll blev inbytt med lite mer än 30 minuter kvar av matchen. Carroll, skapade en del målchanser och jobbade bra, engelsmannen var enligt undertecknad matchens lirare.

I övrigt finns det inte så mycket att rapportera om kring kvällens möte med Braga i Portugal. Liverpool skapade inte någon riktigt het målchans och detsamma gällde för Braga strax efter ledningsmålet.

Liverpool blev det tredje brittiska laget att förlora mot Braga på bortaplan denna säsong - tidigare även Arsenal och Celtic.

Returmötet spelas om en vecka, närmare bestämt torsdagen den 17:e mars klockan 21:05. Det är fortfarande oklart om svensk TV sänder matchen direkt men supporterklubben meddelar våra besökare vid information.

Glöm inte att vi liveuppdaterar på söndag i FA Youth Cup-kvartsfinalen på Anfield mellan LIVERPOOL och MANCHESTER UNITED. Kick off klockan 13:00.