Carroll får speltid mot Braga

Bild till nyheten Carroll får speltid mot Braga
Liverpool kommer att ge Andy Carroll mer speltid i Europa League mot Braga efter det att han fått göra sin debut hemma på Anfield i 3-1 segern mot Manchester United.

22-åringen har varit utanför laget sedan det att han kom till klubben under Januarifönstret på grund av en lårskada. Men tros nu får göra debut även i Europa League.

”Han kommer att få mer speltid mot Braga och förhoppningsvis kommer han att bli involverad mer och mer”, sa den medicinska chefen Peter Brukner.

Carrolls senaste fulla match var för Newcastle den 28:e December.

Skadan tog längre tid än väntat att läka och höll honom borta från spel fram tills det att han fick ersätta Raul Meireles efter 74 minuter på Anfield i Söndags.

Newcastle skickade Carroll till Dubai i hopp om att lite tid i värmen skulle hjälpa hans skadade lår, de hade även bokat in en resa till Sverige för att besöka en specialist på anatomi innan det att de sålde honom till Liverpool.

Trots att man förlorade anfallaren Fernando Torres till Chelsea samma dag som Carroll skrev på, insisterar Brukner att man gjorde rätt som inte matchade sin £35m rekordvärvning tidigare.

”Det har varit en lång rehabiliterings process för honom, ungefär 8 till 9 veckor, men vi är nöjda med vi har lyckats åstadkomma,” tillade Brukner.

”Han spenderade de första veckorna i gymmet och på behandlingsbordet. Sen fick vi ut honom så att han kunde springa lite. Avslutningsvis fick vi honom att börja träna med bollen.

”Han har gått för fullt på träningen den senaste tiden och fick spela 16 minuter i Söndags.

”Om allt går som planerat innan Torsdag räknar vi med att han kommer att få ännu mer matchtid.

”Överlag är vi nöjd med hans framgång.”

Den Gateshead födde Carroll gjorde sin seniordebut för Newcastle i 2006-07 upplaga av Uefa Cupen när han sent blev inbytt mot Palermo.



  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer