Reserverna torskade mot Blackpool

Bild till nyheten Reserverna torskade mot Blackpool
Ett ungt och orutinerat reservlag föll med 2-1 borta mot Blackpool i Barclays Premier Reserve League på torsdagseftermiddagen.
Blackpool res - Liverpool res 2-1
* Gerardo Bruna i målprotokollet.

Hemmalaget Blackpool ställde upp med flera lirare med A-lagsmeriter, bland annat Kornilenko med 40 A-landskamper för Vitryssland, Varney och Crainey. Liverpool satsade tväremot på en ung uppställning, med bland annat unge tjecken Jakob Sokolik, 17, i mittförsvaret.

Det gick som det gick. Blackpool var numret större även om John McMahons manskap stretade emot bra.

I den 26:e minuten gjorde hemmalaget mål på straff genom Martin sedan Conor Thomas knuffat Kornlenko i ryggen. En något billig straff.

I 58:e minuten kvitterade Liverpool genom argentinaren Gerardo Bruna, sedan backen Sbal schabblat. Bruna rundade enkelt målvakten Halstead och rullade in bollen i öppet mål.

Meriterade Kornilenko avgjorde rättvist matchen när fem minuter återstod, sedan han bränt åtskilliga målchanser dessförinnan.

Därmed inkassade reserverna sin första förlust på tio matcher och får nu ladda om inför mötet med West Bromwich nästa vecka.

Liverpools bäste, enligt David Fairclough på Liverpoolfc.tv: Måvakten Martin Hansen som svarade för en radda kvalificerade räddningar när Blackpool pressade på som värst.

Liverpool B:   Hansen, Irwin, Sokolik, Mendy, Cooper (King 75); Bruna, Roberts, Thomas, Ince; Saric, Suso. Avbytare: Chamberlain, Walsh, Rafferty, Mukendi.

Blackpool B: Halstead, Phillips, Basham, Sbai, Crainey (Roberts 63), Tomsett, Martin (Jobe 63), Francis-Raynholds, Dodd, Varney, Kornilenko. Avbytare: Kettings, Mitter.