Clarke imponerad av Johnson

Bild till nyheten Clarke imponerad av Johnson
Liverpools nye tränare Steve Clarke är imponerad över hur Glen Johnson har anpassat sig till vänsterbackspositionen.
Nu håller han tummarna för att alla landslagsspelarna returnerar till Melwood utan skador.

"Glen Johnson är en kvalitetsspelare. Han är landslagsman och du når inte så långt om du inte är en toppspelare. Jag jobbade ihop med Glen i Chelsea och det var alltid en fröjd att samarbeta med honom", säger Clarke i en intervju med Liverpool Echo.

"Jag tycker att hans omställning till vänsterbacksplatsen har fungerat fantastiskt bra. Glen ser ut att närma sig toppformen och bevisar att han klarar av att spela på båda positionerna. Det är alltid en fördel att ha allsidiga spelare."

Steve Clarke, som var Jose Mourinhos högra hand under fyra år i Chelsea, gläds även över söndagens seger mot sin förra klubb.

"Det var en härlig seger. Vi är inne i en fin segersvit nu och ju längre vi kan hålla det gående desto bättre är det för oss."

"Det är få lag som lämnar Stamford Bridge med tre poäng, men spelarna visade enorm vilja och karaktärsstyrka och ville verkligen vinna. Vi spelade riktigt bra och studerar man statistiken så ser man att Chelsea bara hade två skott på mål, vilket är väldigt ovanligt för ett hemmalag."

Han gillar också att Liverpool spelar 3-5-1-1.

"Vi testade det mot Stoke och det fungerade bra och gav trygghet i försvarsspelet. Därför bestämde vi oss för att köra med samma upplägg mot Chelsea. Men vi kan välja mellan 2-3 olika spelsystem och det är något som vi får värdera från match till match."

"Framgångar är alltid baserade på ett starkt försvarsspel och nu har vi inte släppt in ett mål på fyra matcher. Alla bra lag har ett starkt försvarsspel." 

Clarke håller nu även tummarna för att landslagsspelarna återvänder till Melwood helskinnade. Gerrard, Kelly, Shelvey och Skrtel har dock tackat nej och stannar för rehabilitering.

"Vänskapslandskamper är inte idealiskt i det här skedet av säsongen och vi vill verkligen inte ha fler skador, för det kan ödelägga rytmen för oss. Vi får kolla närmare på torsdag, för vår enda riktiga förberedelse inför Wigan-matchen blir fredagens träningspass."

"Jag är imponerad över spelarnas inställning. De är utsvultna på framgång och har tagit sig till våra idéer och spelsätt. Resultatena de senaste veckorna speglar deras attityd och arbetsinsats på träningarna. Men vi är fortfarande inte i den position som Liverpool ska vara i. Vi vill högre. Men vi måste vara på vår vakt mot Wigan."


16 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer