Souness ber fansen om förlåtelse

Bild till nyheten Souness ber fansen om förlåtelse
Graeme Souness, 57, var gäst hos Sky Sports Goal i går och berättade öppenhjärtigt om den gången han lät sig intervjuas av tidningen The S*n medan han var manager i Liverpool.
Den ödesdigra intervjun som sedan skulle bli hans fall.
Soey tog tillfället i akt att be fansen om ursäkt och kallar det för sitt "livs värsta tabbe".

Graeme Souness är utan tvekan en av de bästa spelare som någonsin har representerat Liverpool FC (1978-84). Men som manager (1991-94) betrakatas han som en katastrof, trots att han faktiskt lotsade laget till en FA-cupfinal-seger mot Sunderland under sin första säsong.

Under gårdagens tv-show på Sky Sports berättade Souness att han ångrar djupt att han ställde upp på en stor intervju för den hatade tidningen The S*n i samband med Liverpools semifinalseger i FA-cupen mot Portsmouth i april 1992.

Tidningen valde att avvakta med publiceringen och det föll sig så illa att den kom i tryck på treårsdagen efter Hillsborough-katastrofen. Det blev vilda protester bland fansen som inte kände någon sympati mot sin tidigare favorit.

The S*n bojkottas av Liverpoolfans på Merseyside efter alla de lögner tidningen spred i samband med tragedin på Leppings Lane och har fortfarande katastrofala försäljningssiffror i staden.

Souness medgav att tabben ännu i dessa dagar - snart 19 år efter publiceringen - fortfarande tär på hans samvete. Han sa också att han var uppriktigt ledsen för all den smärta som artikeln medförde på treårsdagen för läktarkatastrofen.

"Det var ett fruktansvärt misstag att snacka med The S*n. På den tiden fortsod jag aldrig hur starka känslorna var mot tidningen, då jag var manager för Rangers då tragedin inträffade. Medan jag var manager i Liverpool var det faktiskt spelare som snackade med The S*n och det var också ex-spelare som ställde upp på intervjuer för tidningen", hävdar han.

"Min tabbe var att jag sa ja till en exklusiv intervju. Det blev i långa loppet mitt fall som Liverpoolmanager. Det sista jag ville var att såra Liverpoolfansen, speciellt de sörjande i samband med Hillsboroughtragedin. Jag blir fortfarande ledsen när jag tänker tillbaka på det." 

"Jag sa ja till att låta tidningen ta bilder på mig. Semifinalen mot Portsmouth gick till förlängning och jag lovade att ställa upp på bilder om vi gick vidare till final."

"Jag var på sjukhuset (Souness hade just genomfört en bypass-operation) och min flickvän, som nu är min fru, fanns vid min sida. Vi ställde upp på några bilder efter att vi vunnit på straffar. Tanken var att intervjun skulle publiceras dagen efter, men på grund av förseningen flyttades deadline fram en dag, vilket olyckligtvis var samma dag som årsdagen av Hillsborough".

"Om jag hade vetat detta hade jag aldrig ställt upp. Den lokala journalisten för The S*n på den tiden var Mike Ellis och han var bortrest på semester. Han var den enda i redaktionen jag hade kunnat snacka med för att stoppa publiceringen."

"Jag erkänner mina fel. Jag är fortfarande Liverpoolsupporter och Liverpool är mitt lag. Det finns inget som sårar mig mer än när den här historien kommer upp till ytan. Det sårar mig eftersom att jag hade en underbar tid i klubben som spelare och ett fantastiskt förhållande till fansen."

"Jag kan bara be om ursäkt och jag vet att jag måste leva med den här tabben resten av livet".

FOTNOT: Pengarna som Souness fick för den exklusiva intervjun i The S*n skänkte han senare till välgörande ändamål.

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer