Inför: Chelsea FC - Liverpool FC

Bild till nyheten Inför: Chelsea FC - Liverpool FC
I morgon är det dags för match igen, och det är inte vilken match som helst. Liverpool ska nämligen bege sig söderut för att möta Chelsea och kanske en Fernando Torres på Stamford Bridge. Detta kan bli matchernas match på grund av de omständigheter som hände i transferfönstret i januari.

Klockan 17:00 i morgon kommer våra röda gossar att kliva ut på Stamford Bridge för att fortsätta att jaga en fjärdeplats. Just denna match är en väldigt betydelsefull match eftersom Chelsea ligger på fjärde plats i ligan för tillfället och Liverpool på sjunde. De röda ligger nio poäng efter med en match mer spelad och nu har man chansen att knappa in på avståndet. Man ska också ha i åtanke att Chelsea har två matcher kvar att spela i ligan mot Manchester United vilket öppnar för mer poängtapp vad det gäller den blå rubelklubben.

Senast dessa båda lag möttes var på Anfield i början av november och då gick Liverpool segrande ur striden och vann med 2-0. Båda målen gjordes av han vi inte vill nämna vid namn som spelar för den blå klubben nu efter januarifönstret. De senaste fem gångerna vi har mött Chelsea på Stamford Bridge i ligan har vi vunnit en, en har blivit oavgjord och vi har förlorat tre matcher. Då vi vann där var säsongen 08/09 och Alonso sköt ett långskott som styrdes på Bosingwa in i mål, 0-1 till oss slutade det då men målet räknades som självmål.

Målskörden för de som gjort flest mål på Chelsea under 2000-talet i samtliga matcher både liga som cup, har sett ut på följande sätt för de röda.

  • Fernando Torres 7 mål
  • Michael Owen 4 mål
  • John Arne Riise 3 mål
  • Dirk Kuyt 3 mål

Utöver dessa har vi några i dagens Liverpool som mäktat med en fullträff vardera också. Steven Gerrard, Lucas Leiva, Daniel Agger och Fabio Aurelio.

 

Chelsea

Under sommarens transferfönster gjorde Chelsea två nyförvärv. Det var brassen Ramires och våran Benayoun som plockades in. Man tappade och andra sidan två legendariska spelare för de blå i Ballack och Joe Cole, den sistnämnde gick ju till oss. Nu i januarifönstret gjorde man ytterligare två värvningar för att förstärka laget. Man köpte backen David Luiz från Benfica och Fernando Torres från oss. Totalt spenderade man cirka 75 miljoner pund i januarifönstret.

Det var nästan väntat att Chelsea skulle ge sig ut på marknaden i januari. Efter en stark inledning av säsongen 2010/2011 när man hade en klar serieledning har det dalat. I början av november kom man i en svacka och den har hållit i sig till nu i början av januari. Dock har man vunnit sina tre senaste matcher och man verkar gå mot en ny formtopp. Senast i tisdags spelade man borta mot Sunderland. Man vann matchen med 2-4.

Drogba är den som gör flest mål i laget och har svarat för tio stycken. Han är tätt följd av Malouda som har gjort nio. Anelka har visserligen flest mål i hela laget med sina fjorton mål men bara sex av dem har kommit i ligan. Det är även Drogba som ligger bakom flest mål och har passat fram till nio stycken. Den stora gangstern i laget är backen Ivanovic som har dragit på sig hela sju gula kort hittills denna säsong.

Skador/avstängningar: Zhirkov, Alex och Benayoun saknas för Chelsea. I övrigt har man en skadefri trupp att tillgå.

Truppen enligt Premierleague.com: Cech, Ferreira, Bosingwa, Terry, Ivanovic, Luiz, Bruma, Cole, Mikel, Essien, Lampard, Ramires, McEachran, Kalou, Malouda, Torres, Anelka, Drogba, Turnbull.

Tänkbar startelva enligt skribenten: Cech, Ivanovic, Terry, Luiz, Cole, Mikel, Lampard, Essien, Malouda, Anelka, Drogba

Jag tror inte man startar med Torres utan han kommer nog att starta på bänken och göra ett inhopp. Jag är även osäker på om Luiz startar som mittback också men chansar på det. Om inte så lär Ivanovic spela som mittback och Bossingwa som ytterback.

Spelare som kan sätta stopp för Liverpool

=Didier Drogba är ju den första man tänker på eftersom han har varit klart bästa offensiva spelaren i Chelsea denna säsong. Stor, stark och tuff att ha att göra med vilket medför att han alltid utgör ett hot. Bara tanken på han som target med Torres bredvid sig får nog vilket försvar som helst att tänka både en och två gånger.

=Florent Malouda har verkligen gått från klarhet till klarhet och varit helt briljant denna säsong. Han är målfarlig, teknisk och snabb så han får de röda verkligen se upp med.

=Ivanovic måste vi hålla koll på vid fasta situationer för han är sylvass i luftrummet och det är nästan så man skulle vilja se en man-man markering på honom med våran stora grek.

Det går ju att räkna upp fler här egentligen för naturligtvis är ju frisparkarna som Lampard skjuter, ja hans skott över huvudtaget är farligt. Även Terry är duktig i luftrummet på fasta situationer så det kommer att krävas mer fokus än vanligt i morgon.

 

Liverpool

De röda kommer med gott självförtroende till London i morgon. Man har vunnit sina tre senaste ligamatcher och före det spelade man oavgjort i derbyt mot Everton, så formen är på uppåtgående. Det är ju ett helt annat lag nu sen Dalglish tog över mot då Hodgson hade det och nu börjar vi känna igen Liverpool igen.

Steven Gerrard är den som gör flest mål i ligan för Liverpool. Åtta mål har han gjort denna säsong även om bara fyra av dem har kommit i ligan. Även Ngog står på åtta mål totalt och två av dem är i ligan. Kuyt är han som står för flest framspelningar och har gjort fem stycken. Flest gula kort har Glen Johnson dragit på sig. Det är bara fyra stycken så Liverpool är ett väldigt snällt lag egentligen. Tidigare var det Torres som hade flest mål, flest framspelningar och även flest gula kort men han är ju inte kvar vilket alla vet redan.

Skador/avstängningar: Andy Carroll, Jay Spearing och Joe Cole är definitivt borta från morgondagens match. Christian Poulsen har haft små skadeproblem men kan kanske vara tillbaka inför morgondagen. Dansken är med i truppen i alla fall och vi får väl se om han spelar, sitter på bänken eller vart han nu är.

Truppen enligt Premierleague.com: Reina, Gulacsi, Kelly, Johnson, Aurelio, Wilson, Carragher, Kyrgiakos, Skrtel, Agger, Lucas, Shelvey, Poulsen, Gerrard, Meireles, Ngog, Rodriguez, Kuyt, Suarez

Tänkbar startelva enligt skribenten: Reina, Kelly, Agger, Skrtel, Johnson, Lucas, Meireles, Gerrard, Rodriguez, Kuyt, Suarez

Även om jag gärna vill se Kyrgiakos på de fasta situationerna vi får emot oss så tror jag att mittlåset kommer att bestå av Agger och Skrtel. Carra är ju tillbaka men tyvärr tror jag han är för matchotränad för att starta i morgon. I övrigt kommer nog Suarez att göra sin första match från start och Maxi kommer nog in i laget igen eftersom han vilade mot Stoke i onsdags.

Hur tror du att King Kenny kommer att ställa upp laget? Logga in och ge oss din åsikt i kommentarerna.

 

Tre nycklar enligt skribenten för att vinna i morgon

=Håll koll på Drogba för Chelsea kommer att försöka spela upp mycket boll på honom. Är han ständigt bortplockad kommer inte de blå att få ut så mycket av sitt anfallsspel.

=Dra inte på er fasta situationer emot er. Chelsea har flera spelare som är duktiga på att skjuta frisparkar och de har även flertalet spelare som är väldigt bra på att nicka in bollar.

=Chelsea är rätt starka centralt så vi måste försöka komma runt på kanterna i denna match för att sen få in bollarna lågt och hårt i deras straffområde. Höjdduellerna får vi svårt att ta men låga hårda bollar kan fungera.

 

Statistik

*Liverpool har inte gjort mål på Stamford Bridge på fem av sina sex senaste matcher där. Det är 9 timmar och 57 minuter sedan en LFC-spelare senast gjorde mål där och det var Bruno Cheyrou i januari 2004.

*Drogba har gjort fem mål på Liverpool i sina åtta senaste matcher mot dem.

*Liverpool har hållit nollan i sina tre senaste matcher.

*Liverpool har tagit 10 poäng i ligan på de fem matcher som Dalglish har varit manager nu. Det är bara Manchester United som kan matcha den skörden på senaste tiden i ligan.

*Dalglish var spelande manager säsongen 85/86 och gjorde enda målet på Stamford Bridge sista speldagen för säsongen. Detta gjorde att Liverpool tog hem ligatiteln.

*Meireles har gjort tre mål på de senaste fyra matcherna.

*Joe Cole gjorde 280 matcher och 39 mål under de sju åren han spelade för Chelsea.

*Mellan 2003-2006 gjorde Glen Johnson 72 framträdanden för Chelsea.

 

Övrigt

Domare i matchen är Andre Marriner och han assisteras av Scott Ledger och Adam Watts. Fjärdedomare i matchen är Kevin Friend. Matchen sänds på Viasat Fotboll och Viasat Sport HD med start klockan 17:00. Matchen sänds även på Viasat Premierleague HD för de som föredrar engelsk kommentator.

 


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer