LFC.NU granskar rykteskarusellen

Bild till nyheten LFC.NU granskar rykteskarusellen
Det cirkulerar just nu en massa rykten på olika tidnings- och fotbollssajter om potentiella nyförvärv för Liverpool under januarifönstret.
LFC.NU har gjort en sammanställning kring de senaste dagarnas hetaste skvaller.

Charlie Adam

Blackpools mittfältsgigant ska vara en klar favorit hos Dalglish. Skotte som han är dessutom. 25-årige Adam har bara 18 månader kvar av kontraktet och om Liverpool är beredd att hosta upp 4-5 miljoner pund kanske Blackpool inte har råd att tacka nej. Ian Holloway har nobbat bud från bland annat Aston Villa på 3,5 miljoner pund.

Luis Suarez

Ajax dåliga ekonomi plus managern Martin Jols plötsliga avhopp har gjort att uruguayaren Suarez är sugen på att röra på sig. En anfallare och målskytt av rang ska vara Liverpools högsta prioritet och Suarez skulle kunna bli en hit på Anfield. Men han blir inte billig. 17-20 miljoner pund vill Ajax ha.

Ryan Shawcross could make a move to Merseyside (Pic: AFP) 

Ryan Shawcross

Stoke Citys succéback Ryan Shawcross (bilden) är ytterliggare en spelare som Liverpool har ögonen på. Den storväxte 23-åringen är dessutom kapten för laget och leder försvarslinjen föredömligt.

Alvaro Negredo

Sevilla har uppgett att man är beredd att sälja Negredo, som visat lysande form hela hösten, om någon klubb hostar upp 17 miljoner pund. 25-årige Alavaro är snabb, stark och har en vass vänsterfot. Vissa experter tror att han skulle vara en idealisk partner till Fernando Torres.

Alex Oxlade-Chamberlain

17-åriga underbarnet Alex Oxlader-Chamberlain jagas av alla PL-klubbar. Gör succé i Southampton i League One, men därifrån till Premier League är steget ändå stort.

Vissa anser att han är mycket bättre än Theo Walcott i samma ålder.  

Shaun Wright-Phillips

Manchester City är villiga att sälja sin 29-årige kantspringare om någon är beredd att lägga 4 miljoner pund på bordet. Enligt vissa medier ska Liverpool och Fulham ligga bra till. SWP är inte villig att bli utlånad utan föredrar en clean övergång från City.

Ricky Van Wolfsinkel

Den unge Utrechtanfallaren, som döpts till den "nye Van Basten", har pangat in 17 mål på sina senast 24 matcher i holländska ligan. Det betraktas från vissa håll som mer eller mindre klart att den 21-årige holländaren kommer att spela för Liverpool och att Van Wolsinkel själv gärna drömmer om att spela på Anfield.

Just nu axelskadad efter sitt senaste besök på just Anfield i december.

Pavel Pogrebnyak

Den store, starke ryske centertanken ryktas också vara ett hett namn för Liverpool. 27-åringen, som mäter 188 cm i strumplästen, är ingen notorisk målskytt (17 mål på 60 matcher för Stuttgart) men en fruktad huvudspelare och target player som älskar att stångas med mittbackar.

En spelartyp som kan bana väg för andra och göra lite av skitjobbet åt inte minst Fernando Torres.

Fabio Coentrao

Benficas talangfulle vänsterback jagas av i stort sett alla toppklubbar i Europa nu efter sitt fina VM för Portugal och höstens imponerande insatser. Kanske kan Raul Meireles hjälpa till att övertala sin landsman att flytta till Merseyside?

Eljero Elia

Tyska Hamburg SV kan tänka sig att sälja sin blixtsnabbe holländske kantspelare för omkring 11-12 miljoner pund. Liverpool ska ha hört sig om det är möjligt att köpa Ryan Babels polare, enligt tidningen Hamburger Morgenpost.

Andra spelare som kopplats samman med Liverpool FC de senaste veckorna är japanen Keiskuke Honda i CSKA Moskva och Manchester Citys Emmanuel Adebayor. Ryktena har dock kallnat kraftigt på sistone och i den sistnämndes fall tycks det vara aktuellt med en övergång till Real Madrid.
Pablo Fernandez från Valenica samt Werder Bremens tyske mittback Per Mertesacker är andra rykten som kallnat.
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer