Osäker framtid för spanska stjärnor

Bild till nyheten Osäker framtid för spanska stjärnor
Enligt respekterade The Guardian så räcker kanske inte ett managerbyte för att hålla kvar Fernando Torres och Pepe Reina i Liverpool till nästa säsong.

Liverpools ägare har fått klart för sig att ett avsked av Roy Hodgson inte är det enda som behövs för att få stjärnorna, bland annat Torres och Reina, att stanna i Liverpool.

Managerns avgång ser ut att vara oundviklig, men källor nära Torres och Reina säger till The Guardian att de kan lämna klubben i sommar om inte de blir överbevisade av en ny manager och att pengar friställs för spelarköp.

Om Roy fortsätter i klubben kommer garanterat spelare att lämna efter säsongen men hans avgång kommer nödvändigtvis inte räcka för att behålla de bästa spelarna. Förra sommaren var Liverpool inblandade i processer där Steven Gerrard, Fernando Torres och Pepe Reina kunde lämnat klubben, men deras prislappar sade "Inte till salu". I sommar blir det svårare att övertyga spelarna om att stanna.

I somras låg hoppet till nytt ägandeskap och stora investeringar. Av de har hittills bara det första blivit infriat. En anställning av en respekterad och profilstark manager kommer att vara avgörande för att spelarna inte skall söka sig bort. Nyckelspelare skall enligt uppgift vara besvikna på frånvaron av aktivitet av de nya ägarna och ett svagt transferfönster i januari kommer bara förstärka det intrycket. Spelarna känner att löften har blivit brutna tidigare och de önskar inte ytterligare en säsong med osäkerhet och ett underpresterande lag.

Möjliga nya arbetsgivare finns tillgängliga om det skulle bli nödvändigt, men de klubbar som kom med bud på Gerrard, Torres, Reina och Kuyt kommer ju nödvändigtvis inte tillbaka 12 månader senare. Spelarna förväntas inte värdera en övergång till Manchester United.

Källa: theguardian.co.uk


9 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer