Inför Liverpool - Utrecht

Bild till nyheten Inför Liverpool - Utrecht
Sista omgången i gruppspelet i Europa League startar under onsdagen då hälften av matcherna som är kvar spelas, och resterande matcher kommer spelas under torsdagen. Liverpool kommer vara med i skaran som spelar på onsdagen.

Laget som skall stå för motståndet denna Anfieldkväll är FC Utrecht. Ett lag som vår käraste Dirk Kuyt har spelat i och växt upp med.

Liverpool reste till Newcastle i helgen och försämrade sin bortastatistik ännu mera då man åkte på en förlust med 3-1. Men denna slutsiffra fanns inte bara i den kalla staden Newcastle utan även Utrecht spelade borta match, mot NAC Breda, och även de fick åka hem med en 3-1 förlust i bagaget.

Gruppettan är redan utsedd i Grupp K, och det är Liverpool som opponerar på den pallplatsen. Och för Utrechts del så kan man inte sluta mer än trea i gruppen, vilket gör att de inte har möjligheten att ta sig vidare till slutspel i årets upplaga av Europa League.

Förra matchen mot holländarna slutade 0-0 i Holland och det var även den första tävlingsmatchen som spelats mellan de båda klubbarna.

Liverpool

Den röda armen var ute på slagfältet i lördags igen och det var Newcastle som stod för motståndskraften. Det visade sig att Liverpool inte riktigt har spelat upp sig än på bortaplan vilket ledde till ännu ett nederlag utanför Anfields murar och man ligger kvar och härjar på en 8e plats i ligan.

Premier League fortsätter att bjuda på ovana resultat i alla dess former, vilket gör att ligan lever än vid denna tidpunkt på säsongen. Det gör att Liverpools, trots sin urusla inledning på säsongen och fruktansvärda borta facit ändå ligger på en 9e plats med fem poäng upp till femman Tottenham.

Trots denna lite tråkigare läsning så finns där en ljuspunkt denna säsong, om man kollar till resultat. Och det är att man är klara gruppvinnare i Europa League och klara för slutspelsrundan, som lottas på fredag. Denna turnering kan vara lite utav en räddning för Liverpool, ifall man lyckas att spela hem hela turneringen.

Något som har varit riktigt roligt att se Liverpool göra i EL är att man vågat släppa fram de yngre spelarna, och de har presterat bra. Och detta är ett koncept som verkar fortsätta för de röda även på onsdagen. Med tanke på att man redan är klara gruppettor i EL och en bit bak i PL så väntas Hodgson vila en hel del spelare från A-truppen.

Rykten säger att det kanske till och med blir en fyrbackslinje bestående av akademispelare så som: Flanagan, Kelly, Wilson, Robinson. Dock har Hodgson gått ut och sagt att förmodligen kommer de ordinarie mittbackarna starta. Även Pacheco, Shelvey och Eccleston förväntas att få äntra planen. Men förmodligen kommer även några lite mer rutinerade spela finnas med i startelvan. Kuyt har gått ut och sagt till pressen att han vill se sig själv på plan mot sin gamla klubb och Joe Cole, Aurelio, Poulsen är spelare tillbaka från skador och en längtan att få visa upp sig.

På skadelistan hittar vi som bekant Carragher och Agger från backlinjen. Ngog kommer sitta ute denne match då han har sytt i ansiktet efter smällen han ådrog sig mot Newcastle. Och Gerrard får agera besökare via läktaren då han fortfarande inte är helt frisk, men förväntas vara tillbaka mot Fulham på lördag.

Hodgson inför matchen

”De enda lagen med bättre resultat än oss de senaste fem eller sex matcherna är Arsenal eller Man. Utd. Så om man tar de senaste fem eller sex matcherna så är vi med där uppe rent resultatmässigt.”

”De (ägarna) använda samma termer som jag skulle gjort. Om du frågar mig om resultaten denna säsong efter våra 17 matcher är acceptabla och om det är vad jag förväntade mig när jag tog över Liverpool FC, då hade jag sagt: Nej, det är oacceptabelt och jag förväntar mig mycket bättre.”

”Jag tycker inte att resultaten efter 17 matcher är särskilt bra. Vi har blivit räddade en del av våra Europa Leaguematcher. Vi har presterat väldigt bra där. Jag är nöjd med det pga av att vi inte har använt oss av vår så kallade ”bästa lag”.

”Jag förväntar mig att de näst kommande matcherna kommer gå bättre. Jag förväntar mig att laget kommer att klättre i tabellen. Jag har sett vad de nya ägarna har sagt och de har gjort bra uttalanden.”

”Jag är varken rädd eller orolig. Ägarna har gjort det väldigt klart. De har sagt att de har gått in för detta för det långsiktiga och de kommer vara tålmodiga. De vet att det kommer ta tid och att vi inte kan vända på trenden över natten.”

”Allting med de nya ägarna har varit 100 % positivt. De har varit fantastiska.”

Liverpools trupp

Kommer snart

Trolig startelva enligt skribenten

Reina; Skrtel, Kyrgiakos, Kelly, Wilson; Poulsen, Cole, Kuyt, Shelvey; Babel, Torres

FC Utrecht

Som tidigare sagt så är det holländska laget borta ifrån chanson till avancemang i EL så därför har de inget att spela för, om man kollar till turneringen sett. Men vilket lag åker till Anfield för att bara spela av matchen?

Under säsongen så har även Utrecht visat upp ett dåligt bortafacit. I Eredevise, den inhemska ligan, så har man spelat 10 st borta matcher där man endast har vunnit två av dessa och förlorat sju. I Europa League hra man spelat 2 borta matcher där man spelat en lika, mot Napoli, och förlorat en, mot Steaua Bukarest, med 3-1.

Utrecht har, precis som Liverpool, spelat fem matcher i grupp K och man har inte vunnit en enda match av dessa. En förlust och fyra stycken matcher har slutat lika.

Holländarna startar ofta upp matcherna i ett högt tempo och mycket press i början. Detta syns väldigt tydligt på deras målfacit då hela 45 % av deras målskörd har kommit under de 30 första minuterna under säsongen. Sedan så ligger man ganska lågt ett tag för att sedan i de sista 10 minuterna göra en sista kraftsamling och man gör i dagsläget runt 20 % av sina mål under dessa minuter.

Förra mötet mellan Liverpool och Utrecht var en ganska tråkig tillställning där inte många målchanser tillkom. Dock så fanns det några glimtar av chanser som kom under matchen och det var Utrecht som var närmast en vinst då man gjorde ett mål i den första halvleken som blev bortdömt.

Ton du Chatinier inför matchen

"Vi vill spela en bra match för många supportrar kommer ifrån holland."

"Det är mellan 3500 till 4000 folk som kommer för när våra supportrar såg att vi kvalificerade oss för Europa League och att vi skulle möta Liverpool så var det många som ville komma och kolla."

"För oss är det en stor match mot stora namn på en väldigt känd arena."

"Vi har ett ungt lag och för spelarna är det väldigt roligt att få komma över hit och få spela mot några stora namn."

FC Utrecht senaste 6 matcher

Nac Breda – Utrecht   3-1

Utrecht – Heerenven  2-1

Utrecht – Napoli        3-3

Heracles – Utrecht     2-1

Roda – Utrecht          1-1

Utrecht – NEC           4-0

FC Utrecht trupp enligt uefa.com

Målvakter

Michael Vorm, Kalid Sinhou

Backar

Tim Cornelisse, Mihai Nesu, Mark van der Maarel, Alje Schut, Barry Maguire, Sander Keller, Erixon Danso, Ismo Vorstermans, Jan Wuytens

Mittfältare

Michael Silberbauer, Dries Mertens, Nana Asare, Jacob Lensky, Michael Zullo, Gianluca Nijholt, Gianluca Nijholt, Adam Sarota

Anfallare

Edouard Duplan, Ricky van Wolfswinkel, Tomas Oar, Frank Demouge, Jacob Mulenga

Trolig startelva enligt skribenten

Vorm; Nesu, Wuytens, Schut, Cornelisse; Mertens, Lensky, Silberbauer; Duplan, Van Wolfswinkel, Danso.

Spelare att se upp med

Ricky Van Wolfswinkel – 19 mål på 29 matcher. Detta är ett väldigt fint facit den lilla speedkulan visar upp under säsongens gång. Detta är mål gjorde i Holländska ligan och Europa League. Där även kvalmatcherna till gruppspelet är medräknade. En 21 årig kille som redan är publikens favorit och spås en ljus framtid.

Dries Mertens – Belgien har de senaste åren börjat få upp unga talanger och Mertens är en av dem. Han är den spelförande motorn på Utrechts mittfält och är den näst bäste målgöraren för laget. Trots att han ligger två så är han fortfarande 12 mål bakom Van Wolfswinkel. Han har nämligen gjort 7 mål för holländarna.

Statistik

  •    Total matchstatistik mot holländskt motstånd. V:8, L:4, F:1
  •    Liverpool har aldrig förlorat mot holländskt motstånd på Anfield. V:5, L:1, F:0
  •    Senast Liverpool tappade poäng mot holländskt motstånd var 1966 mot Ajax.
  •    Ifall Hodgson mannar tar poäng mot Utrecht så har Hodgson ännu inte förlorat med LFC i Europa.
  •    Martin Skrtel fyller 26 år under matchdagen.
  •    5 av 8 Liverpoolmål i grupp K har kommit när det varit mindre än 15 min kvar av matchen.
  •    Ifall Utrecht tappar poäng i matchen då har de inte vunnit en enda match i Europa League detta året.

Övrigt

Matchen startar kl 21.05 och den visas inte på TV. Det enda sättet för oss svenskar är att streama matchen och då är det bara att kolla in vår streamguide på startsidan. Domarna kommer ifrån Island och huvuddomaren heter Kristinn Jakobsson och med sig finns de båda assisterande domarna Sigurdur Oli Thorleifsson och Olafur Ingvar Gudfinnsson. Straffområdesdomarna heter Magnus Thorisson och Thoroddur Hjaltalin. Fjärdedomarens namn är Erlendur Eiriksson.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer