Fansens frågor till de nya ägarna

Bild till nyheten Fansens frågor till de nya ägarna
Ägaren John W Henry, ordföranden Tom Werner och kommersielle direktören Ian Ayre "grillades" i går kväll av fansen på LFC.TV. Här är en sammanställning av frågorna.

Väl på plats i studion inför utfrågningen poängterade Henry, Werner och Ayre vikten av att lyssna på supportrarna och de förväntade sig många kritistika frågor.

Hur ska ta Liverpool tillbaka till toppen av engelsk fotboll och har ni ett tidsschema för hur lång tid ni är villiga att ge Roy Hodgson?

Henry: I Red Sox jobbade vi hårt på att hitta de rätta personerna till klubbledningen och den rätta managern. Vi måste också jobba hårt för att tjäna mer pengar så att vi kan konkurrera med de rikaste klubbarna. Vi måste vara smarta för att kunna konkurrera och använda pengarna på rätt sätt. Det här är ett långsiktigt projekt för oss och en möjlighet att föra klubben tillbaka och vinna titlar igen, som för 20 år sedan.

Werner: Roy kom till klubben ett tag före oss och både han och vi vet att resultat som i helgen inte är tillräckligt bra. Men även Rafa hade bara en seger under vårsäsongen 2010. Vi är villiga att ge Roy tid, men både han och vi vet att resultaten måste bli bättre.

Ayre: Roy är inte nöjd med resultaten, både han och vi är medvetna om att det måste bli bättre.

Vad händer med arenaplanerna?

Werner: Anfield är en katedral, en verkligt speciell plats. Men vi känner att något måste göras för att öka intäkterna och skapa en starkare trupp. Vi har haft många möten om detta, men inte bestämt oss för om vi ska bygga en ny arena eller renovera Anfield. Det är för tidigt att ta ett beslut om det nu, men vi gör framsteg hela tiden.

Henry: Vi måste göra vad som är bäst för klubben påm lång sikt. Men vi uppskattar det vi har i dag, Anfield.

Kommer ni att köpa nya spelare i januari?

Henry: Vi funderar på att vara aktiva, men vi vet ju inte hur det ser ut i januari ännu. Det här blir vårt första transferfönster och det är något som vi kollar på dag som natt.

Werner: Vi är beredda att ta risker, men dessa risker tar vi i så fall för att förbättra klubben på lång sikt. Vi är intresserade av att få valuta för pengarna. De senaste åren har det tagits några kortsiktiga beslut som har skadat klubben. Det tar sällan lång tid att riva ner något, men betydligt längre tid att bygga upp. Vi måste alltså ha tålamod och en långsiktig vision.

Är Liverpool FC en klubb som fortsatt har som mål att vinna troféer för sina fans och har den nuvarande managern det som krävs för att infria detta?

Werner: Ja, vi vill förverkliga det och hoppas också att kunna leva upp till det, även om våra prestationer har varit lite för ostabila den här säsongen.

Ayre: Allt handlar om att vinna och vi hoppas inte att det ska dröja alltför länge innan vi vinner en trofé igen. Det är vad både spelarna och fansen drömmer om.

Kommer stadiumvisningarna på Anfield att utvecklas vidare?

Ayre: Vi har förnyat turerna de sista åren och en av de största utmaningarna med att bygga en ny arena blir att ta med sig historien till den nya anläggningen.

Har ni några planer på att involvera Kenny Dalglish ännu mer i klubben?

Henry: Det är ingen tvekan om att Kenny måste få en ännu mer betydande roll i klubbens framtid. Det är något som vi jobbar på ihop med Damien Comolli och organisationen som sådan. Kenny är en nyckelperson för klubben på lång sikt.

Werner: Vi vet vad Kenny betyder för den här klubben och han kan bara vara till hjälp för oss.

Hur nära är ni att utnämna en ny daglig ledare (chief executive)?

Henry: Jag vill inte på stå att vi är nära, men vi värderar just nu flera utmärkta kandidater.

Vad har ni för tankar gällande en delad stadion med Everton?

Henry: Om fansen inte gillar det så är det inte aktuellt.

Vad har ni för tidschema för att att föra klubben tillbaka till toppen?

Henry: Det blir svårt den här säsongen, men inom 3-5 år så måste vi börja se resultat av vårt arbete.

Är ni medvetna om vilken dålig standard det är på sportjournalistiken i det här landet? Vår manager slipper billigt undan för att han är engelsman. Är ni medveta om det?

Werner: Lidelsen som fansen har till Liverpool resulterar alltid i debatter och att det skrivs spaltmetrar i tidningarna. Och självklart är det så att vissa artiklar är bättre än andra.

Gratisbiljetter till barnen inför Utrecht-matchen är en utmärkt idé. Har ni fler idéer på hur ni vill rekrytera  fans i framtiden?

Ayre: I en match som mot Utrecht, när resultatet inte betyder så mycket, är det en perfekt möjlighet att ge barnen en chans att komma in gratis. Till en normal Premier League-match är efterfrågan på biljetter enorm, även om vi har ett familjeupplägg på Anfield Road End också på normala matcher.

Hur lång är väntelistan för säsongsbiljetter?

Ayre: På listan finns i dag över 70 000 namn och årligen är det cirka 100-150 fans som säger upp sina säsongsbiljetter. Vi kommer att se över detta och verkligen få det bekräftat att alla som står på listan verkligen önskar sig en säsongsbiljett. Därefter vill starta från scratch och ge publiken en möjlighet att själva ha koll på var de befinner sig på väntelistan.

Om vi förlorar Reina och Torres så kommer klubben att få problem i många år. Vad gör ägarna för att behålla dessa två?

Werner: Vi förväntar oss till att börja med en omedelbar förbättring av resultaten och vår avsikt är också att förstärka spelartruppen.

Vad har vi att erbjuda som kan locka bra spelare till klubben?

Henry: Mitt intryck är att många spelare önskar att komma hit. Jag hör från agenter att LFC är en mycket attraktiv klubb.

Är ägarna medvetna om att minst 80 procent av Liverpools supporters vill att Roy Hodgson ska få sparken?

(Programledaren säger att denna fråga allaredan är besvarad...)

 Har ni undervärderat storleken på den uppgift ni har här i Liverpool?

Henry: Nej, jag tror inte det. Vi har gjort en grundlig undersökning av klubbens finanser och vi är också medvetna om att reglerna angående finansiellt fair play träder i kraft inom loppet av några år. Jag tror att det är få supporters som inser hur stora lönekostnader vi har i klubben redan. Det kommer vi också att ha i framtiden, men vi kan inte bara kasta pengar ut genom fönstret. Vi måste vara smarta för att bli konkurrenskraftiga. Liverpool har tillräckligt med intäkter för att bli framgångsrika, men vi måste använda pengarna smart.

Werner: Jag är väldigt optmistiskt när det gäller framtiden. Det här är en av de största fotbollsklubbarna i världen och vi hoppas att vi ska vinna många troféer till klibben. Vi älskar klubben, staden och Liverpoolhumorn.

Henry: Ha tålamod med oss! Vi ska jobba så hårt vi kan. Dag och natt tänker vi på lösningar som kan förbättra klubben på lång sikt. De snabbaste lösningarna är inte alltid de bästa.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer