Newcastle besegrade Liverpool med 3-1

Bild till nyheten Newcastle besegrade Liverpool med 3-1
Den negativa trenden på bortaplan för Roy Hodgson och Liverpool fortsätter. På förhand hade man endast en seger på åtta försök, och det skulle inte bli bättre på lördags eftermiddagen när Newcastle United väntade.

Redan efter 15 minuters spel fann nykomlingen nätmaskorna efter en fin frispark från Joey Barton fram mot Andy Carroll. Centertanken nickade ned bollen i duell mot en chanslös Martin Skrtel. Lagkapten Kevin Nolan kunde därefter enkelt placera in ledningsmålet för Newcastle.

Newcastle höll sedan undan i den resterande halvtimmen utav den första halvleken. Fem minuter in i andra halvek skulle dock Liverpool kvittera. Efter en tilltrasslad situation för Dirk Kuyt mot Sol Campbell fick holländaren in bollen via en motståndar fot.

Fernando Torres hade därefter en suverän chans att kunna sätta 2-1 på för Reds. Torres hamnade ensam med Toon-keepern Tim Krul, men spanjoren visade att han fortsatt har en del kvar tills sin högsta form och missade.

Det såg länge ut att gå emot ett oavgjort resultat men i den 80:e minuten kunde Joey Barton göra mål nummer två för Newcastle. Bedrövligt försvarspel hos Liverpool resulterade i att Newcastle återigen hade ledningen i matchen.

Roy Hodgson gnuggade sig rejält i ansiktet och det skulle inte bli bättre när Andy Carroll på stopptid dundrade in det tredje och sista målet.

Liverpool förlorar med 3-1 och har på nio försök endast en seger på bortagräs. Maxi Rodriguez mål i slutminuterna mot Bolton i slutet av oktober är hittills den enda. I nästa ligamatch som spelas på lördag 18/12 klockan 18:30 blir det ett kärt återseende för Roy Hodgson när hans före detta klubb Fulham gästar Anfield.

På torsdag spelar Pool sin sista match i Europa League mot FC Utrecht. Merseyside-klubben är redan klara för slutspel och förväntas ställa upp med ett reservbetonat lag.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer