Comolli vill slå ihop Melwood och akademin

Bild till nyheten Comolli vill slå ihop Melwood och akademin
Liverpools nye fotbollsdirektör Damien Comolli anser att det i framtiden vore bäst att skrota Melwood i West Derby och The Academy i Kirkby och bygga en helt ny träningsanläggning. "Vi borde hålla till på ett och samma ställe så att alla känner sig lika delaktiga i klubbens utveckling", säger han.

Som alla redan vet tränar förstalaget på Melwood, medan ungdomarna håller till på akademin i Kirkby. Det är inte optmimalt, anser Liverpools nye fotbollsdirektör Damien Comolli.

"Första gången som jag besökte akademin tillsammans med John Henry sa vi samma sak: Vi borde slå ihop!", säger Comolli enligt Liverpool Daily Post.

"På lite sikt kommer det också att bli vårt mål, någonting som vi vill förändra. Melwood är fantastiskt men om du vill skapa en speciell kultur i klubben så måste man hålla till på ett och samma ställe med A-lagsspelare, juniorer och ungdomar så att alla känner sig delaktiga. Jag var involverad i planeringen av Tottenhams nya träningsanläggning och jag är säker på att de kommer att ha den bästa i världen när den står färdig".

Liverpool vann FA Youth Cup såväl 2006 som 2007, men har misslyckats att förädla spelarna till A-lagsstjärnor. Endast Jay Spearing har fått sporadiska chanser.

"En viktig fråga som vi måste ställa oss är: producerar vi lag eller producerar spelare? Vi behöver förstås spelare som kan ta klivet in i A-laget, inte lag som vinner cuper.  Vi behöver köra mer individuell träning med våra yngre spelare, upprätta egna, skräddarsydda träningsprogram".

Melwood har varit Liverpools träningsanläggning sedan 50-talet och fick en rejäl ansiktslyftning under Gerard Houllier 2001.

Akademin i Kirkby slog upp portarna 1998.

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer