Carra: Den bäste manager jag har haft

Bild till nyheten Carra: Den bäste manager jag har haft
Jamie Carragher anser att Gerard Houllier är den bäste managern han har haft sedan han slog igenom 1997.
Åtminstone fransmannens tre första år vid rodret.
"Jag tycker att han förtjänar en fin mottagning på Anfield på måndag", säger Carra.

När Aston Villa kommer på besök på måndag blir det första gången som Gerard Houllier, 63, återvänder till Anfield som boss för ett motståndarlag sedan han fick kicken 2004.

Som LFC-manager vann fransmannen ligacupen, FA-cupen och UEFA-cupen 2001 samt ligacupen 2003. Lägg därtill framgångar i Charity Chield och UEFA Super Cup.

Hösten 2001 tvingades han till en livsnödvändig hjärtoperation, men var tillbaka redan mot Roma i mars 2002.

"Han kom tillbaka för tidigt, han borde i alla fall ha väntat till slutet av den säsongen. Men så enorm var hans entusiasm för fotboll. Sedan hjälpte det inte honom att han tog vissa beslut (köpen av Diouf, Diao och Cheyrou) samma sommar (och inte skrev kontrakt med Anelka när han hade chansen). Men de tre-fyra första åren var han den bäste manager jag har haft", säger Jamie Carragher till Liverpoolfc.tv

"Han var inte så mycket tränare, utan en manager. Han var fantastisk under våra lagmöten och på att få oss taggade inför matcherna och på att skapa laganda."

"Han placerade klubben på Europakartan igen och han var också den förste managern som lyckades kvalificera oss för Champions League-spel. Trippeln 2001 är definitivt undervärderad. Den säsongen var otrolig. Att vinna en trofé är stort, men att vinna tre är magnifikt."

"Han gjorde några svaga spelarköp, men å andra sidan hade han också framgångar på området. Se på Sami Hyypia, vilken värvning det var! Markus Babbel, Didi Hamann, Stephane Henchoz, Gary McAllister. Titta tillbaka på vad Heskey uträttade under trippelsäsongen och hur han utvecklade Danny Murphy till en bättre spelare. Han var också managern som gav Steven Gerrard chansen".

Carragher anser att trippeltriumfen 2001 var en större bragd än Champions League-finalen i Istanbul 2005.
Spelarna som Houllier värvade spelade också en viktig roll i Istanbul.

"Missförstå mig inte, spelarna och Rafa, det var vårt lag. Men många av spelarna som Gerard lyfte fram var med i Istanbul. Han förtjänar en del av äran".

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer