Ordföranden: Ungdomar och Kung Igor

Bild till nyheten Ordföranden: Ungdomar och Kung Igor
Det var inte direkt Liverpools A-lag som ställde upp mot Bukarest men bara att se de unga spelarna gjorde gott - och nu är det Kung Igor i sändning!

Först och främst, som en av grundarna av Kung Igor Fan Club - KIFC, ej att förväxla med KFC, dvs Kentucky Fried Chicken - värmer det hjärtat att se Kung Igor i gammalt gott slag i Zagrebs backlinje. Har någon haft en bättre debut i Liverpool, sedan felanvänts mer av sin manager för att efter ha vunnit Champions League kasserats utan att egentligen få spela i sin optimala position? Vade månde ha blivit...?

Det andra... Ingen hade väl förväntat sig att ett lag med spelare som i stort inte är i närheten av att plockas ut till Liverpools ordinarie startelva skulle dominera ett av Rumäniens bästa lag så jag tänker faktiskt inte lägga någon värdering på spelet som helhet.

Vi åkte till Rumänien med talangfulla ungdomar som Shelvey, Wilson, Kelly, Pacheco, Babel, Truppspelare som Kyrigiakos, Aurelio, Poulsen, Jovanovic samt med enbart två tänkta stjärnor i Cole och Reina. Tre poäng hade känts mycket bra, en pinne och avancemang trots allt helt OK.

Wilson kändes i stort trygg, Kelly hade vissa problem med snabba framstötar men kändes också han trygg, Shelvey tyckte jag överglänste både Poulsen och Cole och Babel var ständigt farlig.

Synd att den sistnämnde alltid spelar som bäst när man känner att han har kniven på strupen. Min kritik ligger i att han stannar upp ibland istället för att dra - kanske är det självförtroendet? - vilket han borde utnyttja mer med sin snabbhet.

Pacheco däremot kändes lite för lätt i sammanhanget.

Av de rutinerade spelarna tycker jag att Soto spelade bra (förutom något placeringsproblem) och Jova satte en mycket snyggt placerad nick i mål.

Cole såg ut att fortfarande lida av skadad medan Aurelio såg helt OK ut på sin kant.

Reina var säker och även om målet kommer att debatteras tycker jag man kan ha visst förlåtelse för detta.

Förutom att stå i solklar offsideposition blockerade St. Bukerestspelaren bollbanan och när den damp ned efter förflyttningen missade Pepé helt enkelt i tajmingen och blockeringen av denna.

Resultatet som helhet var helt OK i min bok m a o - om man ser till det lag vi faktiskt ställde upp med...

You'll Never Walk Alone!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer