Steaua Bukarest - Liverpool 1-1 (0-1)

Bild till nyheten Steaua Bukarest - Liverpool 1-1 (0-1)
Den näst sista matchen i gruppspelet i Europa League är nu över och Liverpool är det första laget att bli klart för avancemang vidare ifrån gruppen i Grupp K. Slutresultatet i Rumänien blev 1-1. Sett till innan matchen var detta ett ok resultat och efter matchen känns det fortfarande som ett ok resultat. Då spelet på plan inte var till Liverpools favör.

Många unga spelare fick chansen, så som Pacheco, Shelvey, Wilson och Kelly. Pacheco som har haft mycket stöd ifrån supportrar, särskilt ifrån oss i Sverige, gjorde en ganska blek insats i EL ikväll. Dock så såg vi ännu en bra insats av Jonjo Shelve som visar upp sig mer och mer. Idag spelade han med ett stort lugn och ett moget spel med många rätta passar och många vunna närkamper.

Målet som kom för Liverpool var ett härligt mål efter fina prestationer av både Jovanovic och Babel. Två hårt kritiserade spelare i de rödas trupp var de som spelade upp motståndet mer eller mindre på läktaren och en fin nick av serben krönte insatsen.

Tyvärr kom det ett mål på andra hållet senare i matchen och det var efter en tavla som målet kom. Dock så är det svårt att säga vem som begick tavlan. Var det linjemannen som missade spelaren som stod offside och täckte Reina när bollen nickades mot mål, eller var det Reina som inte såg bolen förrän den var mellan benen på honom och han hann inte få bort den i tid förrän bollen var över linjen?

Men som jag skrev tidigare så var resultatet ändå ok med tanke på att man klarade att avancera sig till slutspelet och att man gjorde det man kom för att göra. Att ta poäng med en både skadedrabbad trupp och en vilande A-trupp.

Nästa match för Liverpool är mot Aston Villa och den spelas på måndag på Anfield då Liverpool ska försöka kämpa sig upp i tabellen i Premier League.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer