Gerrard blir borta tre till fyra veckor

Bild till nyheten Gerrard blir borta tre till fyra veckor
Chefen för Liverpools medicinska stab, Peter Brukner, säger att Steven Gerrard kommer att tvingas till vila ett bra tag efter lårskadan han ådrog sig i landskampen mot Frankrike i går kväll.
Han antyder att kaptenen kan bli borta minst 3-4 veckor.

"Ja, jag är rädd för att Steven blir borta ett tag. Jag antar att det kommer att röra sig om tre till fyra veckor", säger Brukner till Liverpoolfc.tv

"Vi har undersökt honom här på Melwood och det ser ut som att det rör sig om en allvarlig lårskada".

Gerrard kommer att genomgå en röntgen senare under dagen, så Brukners diagnos är ännu inte hundraprocentigt säker.

"Vi räknar med att ha hela omfattningen av skadan klar för oss senare under kvällen".

Som säkert alla vet ådrog sig Steven Gerrard skadan i gårdagens vänskapslandskamp mot Frankrike på Wembley. Han haltade av planen i den 84:e minuten efter att ha försökt sig på en glidtackling.

Brukner:

"När du säger att du är redo för landsslagsspel så måste du också acceptera att de (ledningen) bestämmer hur länge du ska vara på planen. Det är flera olyckliga omständigheter som ligger bakom Stevens skada igår kväll, bland annat att han spelade lite längre än vad vi hade hoppats på. Men det är inte så mycket vi kan göra åt det nu".

"Vi får helt enkelt jobba så hårt och bra vi kan för att få Steven i speldugligt skick så snart som möjligt".

Detta mycket tråkiga besked innebär således att Gerrard missar de närmaste 5-6 matcherna mot West Ham hemma på lördag, Tottenham borta (28/11), Steau Bukarest borta (2/12), Aston Villa hemma (6/12), Newcastle borta (11/12) och i värsta fall även Fulham hemma (18/12).


13 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer