Inför: Stoke - Liverpool

Bild till nyheten Inför: Stoke - Liverpool
Den trettonde omgången i Premier League står vid portarna till The Britannia Stadium och slaget som kommer att utspela sig är mellan lagen Liverpool och Stoke. En säsong som inte bara är väldigt upp och ner för oss Liverpool fans utan för hela Premier League. Efter 12 spelade omgångar så skiljer det endast 6 poäng mellan 5e plats och 18e plats.

De båda lagen ligger mitt emellan dessa positioner där Liverpool för närvarande är endast 1 poäng bakom 5e platsen och ligger på en 9e plats. Stoke där emot ligger längre ner i tabellen, på en 16e plats med 3 poäng bakom Liverpool. Med andra ord om Stoke går vinnande ur kampen går de upp på samma poäng som Liverpool.

Men om de helröda tar fullpott av poängskörden så är de väldigt mycket med om kampen om Europa spel till nästa säsong. Dock är det ännu svårt att säga om det kommer handla om en Champions League plats eller ännu en Europa League plats.

Förra säsongens möte mellan lagen slutade 4-0 till Liverpool på Anfield och på The Britannia Stadium slutade matchen 1-1.

Hemma/Borta: Antal spelade matcher 121, Liverpool vinster 66, likamatcher 33, Stoke vinster 26.

Stoke

Det röd/vita laget är ett lag som inte är så vana med att spela lika i sina matcher. Denna säsong har man på 12 spelade matcher endast spelat 1 match lika, och det var mot West Ham på hemma plan. Men några mål rika resultat finns inte heller att hitta då åtta av matcher har slutat med antingen en uddamålsförlust eller en uddamålsvinst.

Förra matchen som Stoke spelade var även den på hemmaplan då man tog sig an Seb Larssons mannar från Birmingham. Matchen i sig var väldigt jämn och resultaten hoppade fram och tillbaka men Stoke var hela tiden ett steg före och fick in ett sista mål i den 84:e minuten och man drog det längsta strået och fick med sig 3 poäng efter sin 3-2 vinst.

Mannen med det otroligt och långa inkastet har de med sig i laget också och han går under namnet Rory Delap. En 34 årig irländare som förmodligen är Stokes vassaste anfallsvapen då hans inkast har rört till de för de allra flesta lag de senaste säsongerna.

Stokes historia visar inte direkt upp något större trofé skåp då den största meriten för klubben är att man år 1972 vann den Engelska Ligacupen och att man år 1964 kom tvåa i samma turnering. Bortsett från det finns där inget mer att hitta förutom enstaka vinster av Coca-Cola Championship och Coca-Cola League 1.

Tony Pulis, nuvarande manager för Stoke, har endast en spelare borta från matchen på lördag. Spelaren är borta på grund av skada och det är Sidibe som är denne spelare.

Tony Pulis inför matchen:

“Det kommer bli en tuff match,” menar Pulis. ”Liverpool är verkligen ett av de lag  som ska ligga uppe bland de bästa i ligan.”

”De har spelat väldigt bra på senaste och Torres har hittat tillbaka till sin riktiga form och gör mål så vi vet att det kommar vara farligt när han närmar sig målet.”

Stokes nyförvärv

Kenwyne Jones – Kom från Sunderland. Den fysisk starke anfallare är ett ständigt hot i Luften med hans 187 cm och en bra spänst på sin sida. Han gör alltid en stark insats för laget och kämpar mycket både i det defensiva samt det offensiva. Han gjorde 9 mål på 32 matcher förra säsongen för Sunderland och är denna säsong Stoke vassaste anfallsvapen på 3 gjorda mål.

Eidur Gudjohnsen – Köpt från Monaco. Den 31 årige anfallaren börja tappa sin stjärnglans då han denna säsong inte gjort ett enda mål och han var inte heller någon favorit i Frankrike den gångna säsongen för Monaco heller.

Jermaine Pennant – På lån från Real Zaragoza. Den förre detta Liverpool spelaren har inte gjort särskilt väsen av sig i Zaragoza. I alla fall inte på fotbollsplanen. Där har han varit mestadels bänkad och men i Stoke har han gjort det bra och han får mer och mer förtroende från Pulis. Rent spelmässigt är han kanske inte Englands bäste spelare, men ett otroligt bra inlägg förfogar han över.

Marc Wilson – Köpt från Portsmouth. En ung mittfältare som är tänkt ska bli en ny storstjärna i Stoke tröjan. Han är 23 år gammal och har startat 4 matcher denna säsong och agerat inhoppare vid 2 tillfällen. Varken assist eller mål har kommit men han har ändå mäktat med 2 gula kort.

Stokes 6 senaste matcher:

Stoke – Birmingham       3-2

Sunderland – Stoke        2-0

Everton – Stoke             1-0

Stoke – Manchester Utd. 1-2

Bolton – Stoke               2-1

Stoke – Blackburn          1-0

Stokes trupp enligt Premierleague.com

Begovic, Huth, Faye, Shawcross, Collins, Etherington, Pennant, Whelan, Whitehead, Walters, Fuller, Jones, Gudjohnsen, Wilkinson, Higginbotham, Tuncay, Delap, Diao, Wilson, Sörensen.

Trolig startelva enligt skribenten:

Sörensen; Huth, Shawcross, Fayé, Collins; Delap, Whitehead, Pennant, Ethrington; Walters, Jones

Liverpool FC

Den senaste tiden har The Reds haft ett hektiskt spelschema då man har hunnit möta Napoli, Chelsea och Wigan på bara 6 dagar. Och det absolut mest positiva man kan ta med sig ifrån dessa matcher tillsammans är att vi har gått obesegrade ur alla matcher. Vinst mot både Napoli och Chelsea efter enastående framträdanden av våra två största stjärnor Torres och Gerrard.

Spelet mot Chelsea var en vacker uppvisning på perfekt defensivt spel och underbar kontroll. Sedan att Torres började vakna till liv igen, efter en minst sagt kall start på säsongen, var nog det som Liverpool supportrarna njöt mest utav. Två vackra mål som var riktig gammal härligt Torres klass.

Dock kom matchen mot Wigan ganska olägligt efter en rejäl urladdning mot Chelsea endast tre dagar innan och det syntes på spelet. Den första halvleken gick man ur med ett resultat som skulle gett tre poäng och man hade hyfsad kontroll på spelet. Men när andra började föll hela pusslet då alla såg ut att vara trötta och sega. Och man släppte in ett mål som resulterade i endast ett poäng för gästande Liverpool.

En spelare som på senare tid har börjat visa framfötterna, trots all kritik, är Lucas. I matchen mot Chelsea visade han upp ett moget spel och mer eller mindre styrde på mittfältet. Han går in i närkamperna hårt men ändå med hjärna. Matchen mot Wigan var en kass laginsats och därför så fallerade även Lucas spel. Var det så att Lucas gick tillbaka till sitt gamla jag igen eller var det bara en dålig dag?

Roy Hodgson är ständigt bevakad av media och varje match sägs vara en vinna eller försvinna match för coachen. Det börjar bli tjatig, men likväl helt förfogat. Skall Liverpool prestera så dåligt som man har gjort i de flesta matcher denna säsong med tanke på truppen eller är truppen tillräckligt bra för att kunna stå upp mera? Med andra ord, ska man ändra på inställningen eller truppen? Kanske båda?

På skadelistan finner Agger som fortfarande är kvar i sin långtidsskada. Kyrgiakos, Cole och Johnson är tillbaka efter sina skador men är fortfarande osäkra till spel.

Roy Hodgson inför matchen:

”Jag hoppas att spelarna är fräscha i mötet med Stoke. Jag vet att det är samma för alla men vi hade en usel start på säsongen och vi är fortfarande drabbade av den prestationen.”

”Vi har presterat extremt bra i Europa League än så länge och vi har nu spelat sex matcher och är obesegrade. Det är bra men vi har fortfarande mycket arbete kvar att göra.”

”Bortamatcher i ligan är alla väldigt svåra och vi kommer att jobbar väldigt hårt för att få med oss ett bra resultat.”

”Vi kommer försöka att handskas med problemen Stoke kommer orsaka och självklart ska vi också orsaka problem för dem.”

 “Jag vet hur Stoke spelar och jag hoppas att vi kan åka till dem och prestera ett bra resultat.”

Liverpools trupp enligt premierleague.com:

Reina, Carragher, Kyrgiakos, Skrtel, Konchesky, Gerrard, Lucas, Meireles, Kuyt, Rodriguez, Torres, Jones, Johnson, Aurelio, Kelly, Poulsen, Spearing, Shelvey, Jovanovic, Cole, Ngog.

Trolig startelva inför matchen:

Reina; Kelly, Carragher, Skrtel, Konchesky; Meireles, Lucas, Gerrard, Maxi; Kuyt, Torres.

Vilken startelva tror du att Liverpool ställer upp med? Logga in och kommentera.

Statistisk

  • Förra säsongen gjorde Stoke sitt första ligamål mot Liverpool sedan 1984.
  • Stoke har förlorat 5 matcher på hemma plan av de senaste 12 matcherna.
  • Stoke har hållit nollan i endast en liga match av de senaste 13 matcherna.
  • Endast 2 av Stokes 13 mål denna säsong har kommit i första halvlek.
  • Liverpool har endast vunnit två borta matcher under 2010 i ligan. Mot Bolton och Burnley.
  • 12 av 13 mål som Liverpool gjort har anting gjorts eller spelats fram av Gerrard eller Torres.
  • Liverpool har vunnit 4 av deras senaste 5 matcher. I både liga och cup spel.

Övrigt

Matchen startar kl 18.30 på lördag, 13 oktober, och visas på Viasat Fotboll, Viasat Sport HD och PL HD. För dig som inte har Viasat så kan man streama matchen på olika streams. Läs streamingguiden för mer info. Huvuddomare i matchen är mark Halsey och han assisteras av Stephen Child och Billy Smallwood. Fjärdedomare är Howard Webb.


5 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer