LFC-Chelsea: Intervju med en LFC-supporter

Bild till nyheten LFC-Chelsea: Intervju med en LFC-supporter
I normala fall brukar vi ha en intervju med en LFC-legend inför stormatcher men tyvärr fick vi inte tag på någon inför dagens match mot Chelsea. Därför tog vi tag i en supporter från de egna leden för att kolla hans tankegångar inför dagens match. Det blev ingen mindre än supporterklubbens egna Jocke Lundberg som i skrivande stund antagligen är på väg till Anfield.

Tjena Jocke, i morgon är det dags för stormatch igen och denna gång är det mot Chelsea. Hur känns det för dig angående morgondagens match med tanke på de båda lagens form och så vidare?

Hallå, klart att det känns lovande med tanke på två raka segrar i ligaspelet. Även om de kanske inte varit perfekt genomförda är det trots allt tre pinnar vilket ger laget självförtroende. Ska jag vara ärlig tror jag att en match mot ligaledarna Chelsea kommer precis lägligt.

Två raka i ligan, vi är på uppgång, allt talar emot oss inför matchen ’’Chelsea kommer krossa LFC’’ med mera – vi har dock chansen att klättra, hemmaplan med ett elektriskt The Kop i ryggen (jag är där på Block 304 och lovar att sjunga för samtliga 9450+ medlemmar i supporterklubben, joina på denna länk: http://www.liverpoolfc.nu/member så sjunger jag för dig också).

Chelsea har börjat bra, det kan ingen ta ifrån dem. Övertygade inte speciellt mycket i senaste bortamatchen mot Blackburn. Hemmalaget höll länge i taktpinnen men London-klubben lyckades vinna efter ett mål med runt tio minuter kvar. Jag tror vi tar detta.
 
Vilka är dina starkaste minnen från tidigare möten med Chelsea?

Finns en hel del. Vi har mött varandra ett flertal gånger de senaste åren, faktiskt nästan så att det blivit tråkigt när lottningarna publicerats i Champions League. Nu slipper vi det.

För att välja ut tre (utan ordning). Givetvis finns semifinalen med från 2005 på Anfield. Kanske den bästa stämningen på Anfield i modern tid? I alla fall i toppen. Luis Garcia stänker in ett mål i fjärdeminuten och vi är i final. Ja, bollen var över, Mourinho. Minns att Gudjohnsen bränner ett läge i slutminuterna som troligen Carragher gjort mål på. Otrolig miss, jag fick ont i magen och blev kallsvettig men Shankly räddade oss från ovan.

Semifinalen 2007 var också ännu en klassiker. Stämningen inte långt ifrån den två år tidigare. Gerrard och Agger lurade hela Chelsea-försvaret på frisparken som blev matchens enda mål på fulltid. Straffläggningen var också magisk.

Reina storspelade som vanligt. Benitez satte sig ner i en liknande meditationsställning och lät publiken njuta istället. Gerrard hade armen över Fowlers nacke. Kop körde Ring of Fire och Kuyt satte den avgörande straffen som sköt oss vidare till finalen i Aten.

Den tredje och sista måste vara matchen i februari 2009. Det såg ut att gå mot sitt slut men med en minut från fulltid sätter Fernando Torres 1-0 och Anfield kör ”Bounce” så det hörs över hela Merseyside. Spanjoren utökar sedan ledningen minuten senare till två mål mot noll vilket den även slutade. Minns att han satte sig i en yoga-ställning på ett av målen. Fantastiskt.
  
Vad bör vi passa oss för hos motståndarna?

Drogba och Anelka är självklart två av de vassaste anfallsvapnen som Chelsea har. Hoppas att Carra och Skrtel/Kyrgiakos kan vara vakna i denna match och veta vad de gör, speciellt Skrtel som sett lite virig ut under en längre tid.

Är dessutom lite orolig för vad motståndarna kan göra med Konchesky om jag ska vara ärlig. Lampard har varit skadad men sägs vara redo för denna fight. Gerrard bör visa vem som är bäst bland de två engelsmännen.  

Essien är enligt mig en väldigt underskattad spelare som kan bli avgörande för Stevies rörelse och passningsspel. Låt Lucas ta hand om ghananen – jag är allvarlig. Lucas har varit riktigt duktig de senaste matcherna. Ska bli spännande att se hur han lirar i denna match.
 
Vad är nyckeln till vinst för Liverpool?

Att Gerrard och Torres hittar varandra. Carragher och co. har koll på Drogba. Konchesky är vaken på sin kant. Inga onödiga frisparkar. Låt inte Lampard komma i perfekta skottlägen. Att Roy gör ett byte innan 80:e minuten om man skulle ligga under/se dåligt ut.
 
Vad vill du se för startelva på planen mot Chelsea?

Reina
Johnson – Carragher – Kyrgiakos – Aurelio
Kuyt – Gerrard – Lucas – Meireles
Torres - N’Gog

Jag fick själv bestämma, men är ganska övertygad på att Hodgson inte startar enligt följande. Poulsen från start blir jag inte förvånad över. Reina är given. Hoppas att Johnson och Kuyt är tillbaka. Skrtel petas åt Kyrgiakos som varit bättre, är ett bättre vapen på fasta situationer och överlag känns säkrare än slovaken.

Konchesky är för mig ett köp som jag lägger i kategorin: Vad tänkte man? Skickar bort två unga spelare + pengar för en lirare som de flesta tar sig förbi. Fulham måste vara glada när man fick Salcido. Aurelio tar Pauls plats.

Kuyt är väldigt viktig i alla matcher, speciellt i dessa. Meireles på en kant, visst… men vill så gärna se Torres och N’Gog tillsammans. Den unge fransmannen låg bakom mycket mot Bolton sist, och har ändrat matchbilden ofta. Våga, Roy.

Hur slutar matchen?

 2-1. Drogba ger Chelsea ledningen tidigt in i matchen. Meireles dundrar in kvitteringen och Hodgson släpper in N’Gog som fintar bort Terry med 15 minuter kvar.
 
Har du någon sista kommentar?

Fuck off Chelsea FC, You ain’t got no history. Block 304, The Kop, Anfield, nu kör vi!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer