Maxi: Jag har anpassat mig

Bild till nyheten Maxi: Jag har anpassat mig
Maxi Rodriguez berättar i en intervju att han har anpassat sig till den englelska spelstilen och menar att Liverpool ska satsta på tre poäng i morgondagens möte med Chelsea.

Maxi Rodriguez kom till Liverpool i januarifönstret tidigare detta år. Argentinaren fick relativt stort förtroende av Rafa Benitez och gjorde också några bra insatser under vårsäsongen.

Under Roy Hodgson har Maxi fortsatt att vara ett vanligt återkommande inslag i Liverpools startelvor och i de senaste två matcherna i ligan mot Blackburn och Bolton har han varit en av de rödas absolut bästa spelare. Att Maxi dessutom fick göra det avgörande målet mot Bolton som fick 3000 tillresta Liverpoolsupportrar att högt och klart sjunga argentinarens hyllningssång bidrar såklart också till att Maxi är en utav de hetaste spelarna på Melwood just nu.

I en intervju med The Guardian berättar Maxi att han nu har anpassat sig till spelet i England och att han verkligen har funnit sig tillrätta.

"Efter åtta år i Spanien där spelet inte är nära så fysiskt som det är i England behövde jag lite tid att anpassa mig till spelet här.

"Fotboll är fotboll varän i världen du är, du spelar alltid med en boll men det tar lite tid att anpassa sig till nya stilar. Nu däremot, tycker jag att jag förstår den engelska fotbollen mycket bra. Jag känner att jag förstår mina lagkamrater mycket bättre och de förstår mig, det hjälper mig att spela bättre.

"Alla tränare har en egen stil och den nya tränaren som kom i sommras har en annan stil än den som lämnade, så vi får allihopa anpassa oss efter stilen hos dagens Liverpooltränare.

"Vi har inte haft en bra start på säsongen men nu håller vi på att få tillbaka vårt självförtroende och om ett litet tag kommer vi vara i toppen av tabellen.

"Det viktigaste med en ny mangager är resultat. Om man vinner matcher och spelarna är fulla av självförtroende, då kan de byta stil mycket snabbare.

"Därför var vinsten mot Bolton mycket viktig för oss. Vi har jobbat hårt och vi förtjänade att vinna. Jag tycker det kändes som starten på vår väg tillbaka.

Inför morgondagens match mot ligaledarna Chelsea menar Maxi att Liverpool ska gå in i matchen med självförtroende och tro på möjligheten att ta tre poäng.

"Vi har alltid trott på vårt lag och på oss själva och vi tror att detta laget kan slå vilket lag som helst.


"Det finns ingen orsak till varför vi inte skulle kunna vinna förtjänstfullt på hemmaplan."

 

Källa: goal.com, The Guardian

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer