Roys strategi mot Chelsea

Bild till nyheten Roys strategi mot Chelsea
Roy Hodgson anser inte att titelfavoriterna Chelsea är omöjliga att besegra trots att de leder ligan med fem poäng och bara förlorat en match i Premier League den här säsongen.

”Jag tror inte det finns något lag som inte går att besegra. Alla lag, oavsett hur bra de är, går att stoppa. Alla lag har dåliga dagar. Alla lag förlorar matcher. De kanske inte förlorar speciellt många på en säsong, men de kommer att förlora några”, sa Roy.

”Till viss del kan man hoppas att de inte har en av sina bättre dagar på söndag – det skulle vara till hjälp för oss. Eller så kan det vara så att vi har en mycket bra dag och orsakar en massa problem för dem – det är vad jag hoppas på och arbetar för.”

Hodgson tror att Liverpool måste försöka spela sitt spel mot mästarna, snarare än att koncentrera sig på en strategi som går ut på att eliminera hoten från Drogba och de andra.

Han förklarade: ”Spelstrategier är planer som uppkommer genom hårt arbete på träningen vecka efter vecka. Så när det andra laget har bollen vet man vad man ska göra defensivt, och när man själv har bollen vet man hur man ska spela offensivt.”

”Vi måste bara vara bra på att spela vårt spel och vara medvetna om det speciella hot de utgör och försvara väl mot de hoten.”

”Jag pratar inte om spelstrategier – jag pratar om spelprinciper, lagets form och att se till att vara medveten om styrkorna hos lagen vi spelar mot."

”Mycket av det vi gör spelar en stor roll mot alla motståndarna. Det varierar inte. Vi försöker göra det hela tiden, och när man spelar mot topplagen i ligan blir det än viktigare att få till det, inte göra misstag och att spelarna är fullt på det klara med sina uppgifter."

Källa: Liverpoolfc.tv


1 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer