Krönika: sluta överanalysera!

Bild till nyheten Krönika: sluta överanalysera!
Nästa transferfönster närmar sig och därför är det återigen dags för alla rykten att ta fart. I somras var det prat om att de största stjärnorna i Liverpool skulle lämna eftersom klubben inte erbjöd någon Champions League denna säsong- Men de stannade. Och nu tar spekulationerna fart även inför kommande transferfönster. Jag har ett och annat och säga om detta.

Tidningar runt om i världen tycks kunna läsa olika spelares tankar eftersom de själva "vet" att någon vill byta klubb innan klubbledningen själva hört någonting om saken. Reina ska tydligen flytta till Manchester United, och Torres är på väg till Man City. Glen Johnson vill lämna Liverpool, Steven Gerrard ska visst ha tröttnat på den nuvarande kräftgången i ligan och vill därmed lämna. Nonsens.

Allt skrivande och alla spekulationer kring spelare skapar till att börja med en stor oro bland alla fans. Jag är en av dem och vill definitivt inte se varken Reina, Johnson, Torres eller Gerrard lämna klubben. Men jag tar allt med en nypa salt och drar en aning på smilbanden när allt överanalyserande aldrig får ett slut.

Det främsta exemplet på överanalyserande finner vi i all diskussion kring Fernando Torres. Först, för ett par veckor sedan, började media och fans att spekulera om varför El Nino lämnade planen utan att tacka fansen efter segern mot Blackburn. Var det ett statement av honom att han ville gå frågar sig folk. Är han arg på kritiker som har sågat honom den senaste tiden eller vad beror det på? Jag säger som Roland Nilsson sa i Viasat-studion: "Han kanske bara var kissnödig".

Ett annat exempel hämtar jag från segermatchen mot Napoli så sent som igår kväll. Kameran zomade in Fernando Torres där han satt på läktaren och tittade på sitt lag. Det första många lade märke till var att han såg måttligt road ut. Återigen frågar sig folk om det betyder att han är väg bort från Anfield. Men jag har en fråga till media och alla tvivlande fans:

Måste alla stjärnor le konstant för att media ska sluta skriva eller vad är det som krävs?  

Räcker det inte att han ser lycklig ut på alla bilder från Melwood som regelbundet dyker upp på hemsidan? Han såg även lycklig ut när han firade Maxis segermål mot Bolton och även efter sina egna baljor mot West Bromwich och Blackburn. I övrigt har det inte funnits så stor anledning att vara glad i år om man tillhör Liverpool FC.

Som sagt. Tänk på det nästa gång du överanalyserar någonting som stjärnorna gör. Jag tycker bara att det är aningen komiskt när man tänker på saken.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer