Liverpool FC - Napoli 3-1 (0-1)

Bild till nyheten Liverpool FC  - Napoli 3-1 (0-1)
King of Comebacks är tillbaka. Den röda maskinen började matchen lamt och fantasilöst i den första halvleken. Ett jämnt bollinnehav mellan lagen och en mer defensiv uppvisning sågs på Anfield. Men så startade andra halvlek och Captain Fantastic entrar planen.

Den första matchen mellan lagen var en stängd tillställning nere i Neapel och det var liknande scener som utspelade sig på Anfields gröna slagfält denna afton i den första halvleken. Båda lagen täppte till i det defensiva och lät inte mycket gå igenom. Napoli var det lag som spelade säkrast, både offensivt och defensivt.

Inga större chanser sågs i den första halvleken och de enda chanser som väl kom var efter individuella misstag. Dåliga hemmåtpassningar och felaktiga besult var det enda som egentligen gav det andra laget någon chans till att etablerar något. Det var även så 1-0 målet kom till då Poulsen gör en usel nick som nickas bakåt i planen där Cavani står och skarvar vidare till Lavezzi som skjuter ett välplacerat skott under Reina.

Men precis innan den andra halvleken drog igång så gör Liverpool sitt första byte och det är Jovanovic som får ge plats för "Captain Fantastic", Steven Gerrard. Detta var ett bestlut som skulle visa sig genialt. Steven visar stor intesitet och vilja då han löper mycket och går in i alla närkamper som han får möjlighet till. Han visar upp de egenskaper en lagkapten ska göra och han får med sig hela laget direkt och Liverpool tar över matchen mer och mer.

Slutresultatet blir 3-1 till Liverpool och de tre målen kom alla från inhopparen Gerrard. Han krigar sig till det första målet då han märker att den förra Liverpool-italienaren Dossena slår en hemmåt passning och Gerrard glider in precis innan målvakten får upp bollen och det är nu kvitterat till 1-1.

Andra målet kommer på en straff som Johnson får med sig då han gjorde en löpning in i straffområdet, som han gjorde väldigt ofta under hela matchen. Och självkalrt är det Gerrard som slår straffen och en mer perfekt straff får man leta efter. Ett hårt skott långt nere vid stolproten och målvakten slänger sig även på det hållet men står chanslös mot Gerrard skott.

Självförtroendet sprudlade från kaptenen idag och kyla visade han verkligen upp när han lobbar in det tredje och sista målet i matchen. Han kom fri mot målvakten efter en fin tackling av Lucas på Napoliförsvararen som gör att Gerrard kommer helt fri.

King of Comebacks är tillbaka på Anfield och förhoppningsvis kan vi slippa att ligga under på söndag när det är de nuvarande Premier League mästarna Chelsea kommer på besök.

Se till att följa uppvärmningen inför söndagsmatchen här på liverpoolfc.nu där vi kommer att ha full fokus på Chelsea matchen med vårt Big Match Build Up hela helgen fram till avspark.