Roy: Han har etablerat sig i startelvan

Bild till nyheten Roy: Han har etablerat sig i startelvan
Roy Hodgson tycker att Sotirios Kyrgiakos bidrar till att ge Liverpool en extra dimension med sin styrka och tyngd i luften, inte minst offensivt.

Den kraftfulla mittbacken har än så länge gjort två mål för Liverpool i år, och dessutom visat upp ett mycket imponerande försvarsspel.

Hodgson erkänner att han är väldigt nöjd med Kyrgiakos form på senaste tiden, och säger att han har etablerat sig som startspelare.

”Han är väldigt farlig i offensivt straffområde, där finns ingen tvekan om det. Han är även skicklig i det defensiva.” sa Liverpool bossen till Liverpoolfc.tv.

”Mot lag som spelar med långbollar och som bombar bollar i luften, och mot målvakter som sparkar bollarna över hela planen behöver du starka huvudspelare.

”Du behöver modiga spelare som vågar sätta pannan till bollen och ta duellerna. Vi visste att vi var duktiga på att göra det i vårt eget straffområde men i år har vi visat att det även gäller i motståndarnas.

”Varje gång som vi får en hörna så skapar han oro för motståndarna.”

Han sa även: ”Han får våra hörna att bli ett helvete mycket farligare, men vi borde kunna göra det ännu bättre eftersom vi har en utav världens bästa hörnläggare (Gerrard) i laget.

”Du kan se att Soto verkligen försöker få sitt huvud på varje boll. Han är precis som Tony Adams brukade vara, och före det, Jackie Charlton, eller som John Terry är nu. Det handlar inte om att de rör sig smartare eller hoppar högre, de vill helt enkelt bara in i situationen.”

Samtidigt tycker Hodgson att Liverpools 2-1 seger över Blackburn i Söndags var ett resultat av hårt arbetande spelare, som verkligen har ansträngt sig till det yttersta på Melwoods träningsplan de senaste veckorna.

”Det var ett skön belöning till spelarna för deras hårda arbete, samtliga spelare har verkligen gett allt på träningarna,” sa han.

”Vi pratade under lunchen igår om hur truppen kan behålla den höga nivån, och höga kvalitén på träningarna. Och det var verkligen glädjande att de blev belönade med en seger i Söndags.”

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer