Coady i Carraghers fotspår

Bild till nyheten Coady i Carraghers fotspår
U-18 kaptenen Conor Coady tror att hans framtid i Liverpool kan komma att följa i Jamie Carraghers fotspår. Men han är även beredd att spela i mål för att få äran att spela i den röda tröjan.

Coady inledde liksom Jamie Carragher som mittfältare, men har på sistone tagit ett kliv ner i banan till mittback. Kaptenen spås en lovande framtid och var i somras kapten för det engelska u-17 landslaget som vann EM.

Liverpools vicekapten Carragher inledde som mittfältare när han slog igenom i Liverpools förstalag 1996/97, för att sedan utnyttjats runt om i backlinjen.

Den ödmjuke 17-årigen är beredd att spela där han behövs, men avslöjar att han har pratat med tränarstaben om sin framtida roll.

"Jag får en hel del frågor om min position. Ärligt talat så bekymrar det inte mig särskilt. Jag skulle spela i mål om coachen ansåg att jag skulle hjälpa laget!

"Jag är nöjd så länge jag får spela. Jag gillar att spela som central mittfältare och i backlinjen, så jag spelar där jag behövs.

"Jag har haft samtal med Rodolfo och John McMahon och de har sagt att de långsiktigt ser mig som mittback.

"Jag känner till att Jamie Carragher gjorde något liknanade genom att spela som mittfältare för u-18 för att sedan kliva ner i försvaret. Om jag lyckas hälften så bra som honom så kommer jag att vara jättenöjd."

Coady visar ett lugn och en mognad som är väldigt ovanlig för hans ålder och han är bara en av flera talangfulla ungdomar som kan vara på väg att komma fram på klubbens akademi i Kirkby.

Nyligen valde Liverpools kapten Steven Gerrard i en intervju med LFC Weekly att gå ut och berömma den engelska ungdomgslandslagsmannen.

"Jag hade inte läst det, men det är härligt att höra, särskilt när det kommer från kaptenen själv.

"Jag har varit på Melwood några gånger och tränat med honom. Han får dig att känna dig som en del av truppen. Det är vad kaptensrollen handlar om och det är därför han är en av de bästa som klubben har haft.

"Han är alltid ett föredöme för alla killarna."

Coady har gjort stora framsteg under de senaste 12 månaderna och siktar nu på att fortsätta sin positiva utveckling.

Han har kört extra pass på gymmet, något som han hoppas ökar hans närvaro på planen och har satt som mål att säkra en ordinarie plats för reserverna innan säsongen 2010/11 är över.

"Jag tycker att jag har startat säsongen ganska väl. Jag har arbetat en del i gymmet med Mark Hulse och byggt upp min kropp för att se till att jag är starkare.

"Vi har ett väldigt starkt u-18 lag nu och om du ser på spelarna som kan ta klivet ner från reserverna, som Jack (Robinson) och Flanno, för att spela i FA Youth Cup så är vi i en väldigt bra position.

"Jag har spelat för både reserverna och u-18 sedan sommaren och mitt huvudmål nu måste vara en ordinarie plats i John McMahons lag mot slutet av säsongen.

"Det kan uppnås genom att fortsätta att spela bra på u-18 nivå och förhoppningsvis kommer det att leda vidare."

Källa: Liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer