Intervju med John Henry

Bild till nyheten Intervju med John Henry
Liverpools officiella hemsida har fått göra en exklusiv intervju med klubbens nya ägare John Henry.

Först av allt John, välkommen till Liverpool FC.

Tack! Jag är väldigt glad att äntligen vara här.

Hur nöjda är NESV över att vara klubbens nya ägare?

Vi är otroligt nöjda. Jag har pratat med alla parter i staterna, de är extremt glada.

Det har varit några dramatiska dagar, hur har det situationen varit för dig?

Det har varit dramatiska dagar, fram och tillbaka, det har varit stressigt men äntligen har vi det klart och det var vårt mål och hopp. Jag är extremt stolt över de som gjort denna affär möjlig.

Var du hela tiden säker på att affären skulle gå igenom?

Nej. Det var många dagar då jag undrade om vi skulle få åka hem. Faktiskt, var jag inte hundra procent säker idag heller. Det var dagar då jag var säker men det var mycket som gick upp och ner. Det var ett otroligt gäng - Martin (Broughton), Ian (Ayre), Christian (Purslow) - som gjorde ett fantastiskt jobb med att sköta denna process och jag är bara glad att det slutade bra.

Nu när affären är klar och vi kan se framåt, ser du några likheter mellan Liverpool nu och det Boston Red Sox som du tog över?

Det finns många likheter och det var något vi har diskuterat sen vi tog kontakt. Vi hittade fler och fler likheter mellan Liverpool 2010 och Red Sox 2001. Jag kommer inte gå in på dem nu, men till exempel var stadiumfrågan stor i Boston 2001 och vi kom dig utan att veta vad vi skulle göra, om vi skulle bygga nytt eller rusta upp Fenway. Vi har samma problem här. Vi ska lyssna, lära, samarbeta med samhället, prata med supportrar, men den största frågan av alla egentligen är vad som gör mest nytta för Liverpool i det långa loppet.

Vi kommer få jobba mycket hårt. Det finns mycket jobb att göra för att få denna klubben att ta sig till den position den ska vara, på toppen. Vi har verkligen, genom allt jobb vi lagt ner under de senaste två månaderna, sett utmaningarna och problemen som existerar och vi ska arbeta för att lösa dessa. Det finns en otrolig kärna här både utanför fotbollsplanen och på den och vi tror att vi kan bygga utifrån den, men det kommer inte bli lätt. Vi står inför rejäla utmaningar.

Några Liverpoolfans utryckte viss oro när det framkom att klubben kanske skulle säljas till nya amerikaner - kan du förstå denna oro?

Det kan jag, absolut. Det har varit tuffa tre år och det var många förväntningar som byggdes upp, så en sak jag kommer göra är att inte försöka skapa så mycket förväntningar. Jag kommer förhoppningsvis, hellre än att lämna löften att leverera. När jag säger jag, menar jag New England Sports Ventures. Vi har en väldigt stark organisation, finansiellt och på andra plan, vi har några otroligt strategiskt duktiga tänkare och vi kommer börja arbeta från och med imorgon.

Massor av Liverpoolfans över hela världen är väldigt glada idag, vad är ditt meddelande till dem?

Allt jag kan säga nu är att vi kommer arbeta så hårt som möjligt för er som möjligt och det finns ingen tvekan om att ni förtjänar det. Ni har stöttat denna klubben genom de värsta av tider nu och vi kommer göra allt som står i vår makt att göra supportrarna stolta över klubben och oss. Det är en stor utmaning men jag tror vi kan ta den kampen.

Källa: liverpoolfc.tv

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer