Hicks till attack mot Rafa och Internet terrorister

Bild till nyheten Hicks till attack mot Rafa och Internet terrorister
Tom Hicks såg Liverpool som sin bästa affär någonsin, men efter att ha misskött klubben i drygt 3,5 års tid med lögner, brutna löften, ekonomisk kris och ständiga konflikter så tvingades han igår sälja klubben.

Hicks försökte med alla medel se till att klubben inte blev såld till NESV, men hans olagliga metoder höll inte och Martin Broughton, Christian Purslow och Ian Ayre lyckades med hjälp av Royal Bank of Scotland och högsta domstolen i London till slut rädda Liverpool Football Club från undergång.

Hotet om att stämma Broughton, Purslow, Ayre, RBS och NESV på ca en miljard pund togs tillbaka igår, men Hicks indikerar samtidigt att sista ordet inte är sagt och fortsätter leva i sin egen värld.

Det är en desperat ensam man som väljer att attackera Rafa Benitez och Internet terrorister för att klubben hamnat i den situation man befann sig i fram till igår eftermiddag och hävdar även att en organiserad konspiration pågått under flera månaders tid.

"Vi spenderade £300M på spelare, £150M netto. Jag tror det är det andra eller tredje högsta i engelska Premier League. Det läser du aldrig om i media. Jag läste en väldigt intressant artikel där Alex Ferguson sade att Rafa hade mer pengar att spendera än oss övriga, felet var att han köpte dåliga spelare.

"Rafa tappade klubben. Vi slutade inte i toppen - det är inte ägarnas fel, vi spenderade stora pengar. Rafa måste ta ansvar för hans egna resultat. När vi slutade två året innan, så var folk inte alls lika arga. Liverpoolsupportrarna är otroligt passionerade och de vill vinna. Jag är ingen nybörjare. Jag har varit involverad i sport i nästan 15 års tid, oavsett om det är hockey eller baseball i USA eller fotbollsfans i Liverpool, så vill folk vinna."

I april valde Hicks och Gillett att ta in Martin Broughton som oberoende ordförande för att ge säljprocessen av klubben trovärdighet, efter att själva misslyckats att övertyga någon investerare att gå in som minoritetsägare eller köpa klubben för omkring £800M. Nu hävdar han att Broughton och RBS brutit hans förtroende.

"Det här har varit en organiserad konspiration under flera månaders tid. Martin Broughton önskade en fin PR event i sitt liv och ses som killen som fick bort amerikanerna - och han sålde till en ny grupp amerikanska ägare.

"Jag kan inte gå in på detaljer, men jag kan bekräfta att medel fanns tillgängliga för att betala av skulden helt till Royal Bank of Scotland, men RBS, ordförande och de anställda som konspirerade mot oss tillät inte det. Det var människor som jag trodde var våra vänner, folk som jag trodde var lojala, men jag hade fel."

Hicks anser att han identifierat en köpare som han ansåg vara bättre för att ta Liverpool framåt (som hade gett Hicks mer pengar), men hävdar att folk inom klubben motarbetade en affär.

"Mina familjemedlemmar och jag har arbetat väldigt hårt för att lösa den här frågan. Vi vet om att det finns bättre ägare där ute för Liverpool Football Club än Boston Red Sox gruppen.

"Vi kände till vem de potentiella ägarna var. Vi var bara frustrerade att varje gång vi hade konversationer med dem, så var det folk i vår egen organisation som såg till att det på något sätt inte blev av. De konspirerade mot oss.

"Processen gjordes svårare genom att det hela tiden kom uppgifter om finansiella problem från RBS. De intresserade köparna som vi visste skulle vara rätt typ av ägare för klubben - se vad som hände med Manchester City med deras nya ägare - det var den sortens ägare vi försökte hitta till Liverpool. De skrämdes bort av uppgifterna och den organiserade Internet terrorist kampanjen som riktades mot folk som var involverade.

"Jag önskar bara att sanningen ska komma fram i rätten. Vår önskan var att se till att Liverpool hamnade i händerna på en ägare som skulle ha möjlighet att bygga en ny stadion och göra Liverpool till världens bästa klubb som de förtjänar att vara."

64-åringen erkänner faktiskt att han och Gillett tog för stora lån, men säger att de enorma räntekostnaderna inte var några problem och ger RBS skulden för att påskynda en försäljning.

"Liverpool är en väldigt hälsosamt skött klubb som hanterar räntekostnaderna bra. Den har haft lite för höga skulder, ingen tvekan om det. Men vi skulle fixa till det och vi frustrerades av andra."

Den icke fungerande kommunikationen med supportrarna är något som Hicks tar på sig skulden för själv, men (för det finns alltid ett men) hävdar att mycket beror på felaktiga uppgifter som cirkulerat.

"Jag medger att något gick fel när det gäller min förmåga att kommunicera med fansen och det är något som jag är ledsen över.

"Jag önskar att fler hade haft tillgång till korrekta uppgifter. Skulden har varit en milstolpe på grund av supportrarnas reaktion mot den. Där har varit många felaktiga uppgifter om hur höga vår räntekostnader har varit - vi har haft gott om inkomster för att täcka våra räntekostnader med god marginal.

"Vi investerade. George och jag gick in med $270M i klubben. Vi spenderade nästan $300M på spelare. Runt $150M netto på spelare och det hör du aldrig i media. Det försvinner bland allt oväsen och all ilska."

Källa: The Guardian




Mer inom kort...

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer