BREAKING NEWS: RBS och Liverpool vann - igen!

Bild till nyheten BREAKING NEWS: RBS och Liverpool vann - igen!
Efter drygt fyra svettiga timmar har domaren Justice Floyd åter igen gett RBS och Liverpools engelska styrelse rätt mot Hicks och Gillett.
"This case has nothing to do with Texas", bullrade hans kommentar i High Court i London.
Men vågar vi verkligen jubla? Kommer jänkarnas advokater att fortsätta leta kryphål i lagen för att stoppa försäljningen till NESV?
Scrolla ner för att läsa om eftermiddagens minst sagt snurriga förhandlingsturer.

Rapporten från rättegången i sin helhet:

Hicks och Gilletts advokater har fortfarande inte anlänt till rättssalen när domare Justice drar igång.

RBS-advokaten Snowdon öppnar med att påpeka att Texas District Court tycks ha blivit väldigt dåligt informerade om den dom som faktiskt föll i London High Court efter lunch igår.

"Det som sker i Texas är opassande. Denna sak involvererar en engelsk fotbollsklubb och tre engelska sällskap. Denna åtgärd (att stämma Broughton, Purslow, Ayre, RBS och NESV) är bara till för att frustrera".

"Texasdomaren har godkänt en rättslig prövning trots att han inte har någon kännedom om bevisen som lades fram här igår. Det är enbart baserat på vad som blev sagt till honom sent igår kväll".

RBS representant hävdar också att Hicks förberedde en "injunction request" (förberedande av åtal) i går redan innan rättegången i London var slut. Han hävdar också att "US Court" inte hade någon aning om utgången av gårdagens rättegång.

Samtidigt meddelar Sky Sports News att Hicks begäran ska kommit in kl 21.25 i går kväll – bara fem minuter innan styrelsemötet skulle starta.

Peter Lim ska nu också ha dragit tillbaka sitt bud på Liverpool FC, sedan han blivit ignorerad av styrelsen, rapporterar BBC Sport.

Liverpoolfansen samlar sig i sin tur och planerar att stämma Tom Hicks och George Gillett. En Facebooksida är redan upprättad och en amerikansk advokat - som dessutom är LFC-fan - sägs vara beredd att ta på sig uppdraget.

Snowden anklagar vidare H&G för att ha förberett sin begäran om att stoppa försäljningen till NESV redan innan de kände till utgången av gårdagens rättegång.

H&G:s advokater har fortfarande inte anlänt!

Snowdon säger att han aldrig har upplevt större förakt för en dom i High Court. Han anser att Texasdomstolens begäran är "skandallös" och "opassande".

Rätten tar en paus efter att de fått besked om att Hicks och Gilletts advokater befinner sig i rätten i Texas! Dom hävdar i sin tur att Liverpools engelska styrelse visade förakt mot amerikanska lagar då de genomförde ett styrelsemöte sent i går kväll!

Snowden talar för RBS och argumenterar att en begäran, som getts i främmande land, inte ska kunna träda i kraft när alla involverade sällskap är engelska. Han beskriver kraven från H&G som enbart konspiratoriska och svindlande.

En advokat har skickat in ett mejl till The Guardians reporter som gör gällande att H&G inte har lagen på sin sida genom att begära en ny rättegång i Texas. Detta kan bara ske om övriga i styrelsen är med på det också. Det beskedet låter ju väldigt lovande.

Just nu snackar QC Chivers för NESV:s räkning. Det förefaller fortfarande som att G&H inte har någon försvarare alls på plats i London High Court, rättssal 18.

Chivers pratar nu för NESV:s räkning och det förefaller fortfarande så att H&G inte har någon försvarare alls i London High Court sal 18...

Lord Grabiner QC pratar för LFC:s räkning och anser att det är "helt otroligt" att alla fakta kring gårdagens rättegång inte har preciserats för domstolen i Texas.

Grabiner går på i ullstrumporna och beskriver H&G:s handlingar som en "grotesk parodi", "absurd och orättvis." "De är oförbätterliga".

Han påpekar också att de mycket väl vet vad de skrev under när de ingick avtal med RBS och vilka avtal som verkligen gäller. Att de sedan vill dra upp saken i en annan domstol för att de inte är nöjda med domen och försäljningsbeloppet, är absurt.

En advokat i Texas har sänt ett mejl till The Guardian om att styrelsen måste resa till rättssalen i Texas och "file a Rule 12 Motion to Show Autority". Då London High Court igår gav styrelsen tillåtelse att genomföra försäljningen så har inte längre H&G någon maktbfeogenhet att väcka nytt åtal i Texas.

Broughton, Ayre och Purslows advokater är helt enkelt ute efter att få igenom ett beslut/dom som dels häver H&G:s planer på en ny rättegång i Texas och dels förhindrar att det inte får ske utanför Storbritanninens gränser.

Sky Sports News tror att förhöret avslutas inom en timme, runt kl 18, och att inget besked kommer förrän under morgondagen.

Lord Grabiner pratar igen och säger nu att ägarna aldrig framkom med något skadeståndskrav under rättegången i High Court igår. Därmed skulle det vara helt uppåtväggarna om de får väcka ett skadeståndsavtal i Dallas.

Uppehåll i förhandlingarna. Domaren Mr Justice Floyd återkommer om några minuter om han kommer att fatta ett beslut i dag eller i morgon!

Ny info: Domarens besked dröjer till kl 18.

Domaren är tillbaka.

"Det är uppenbart att ägarna har förberett och planerat att väcka åtal i Texas under en längre tid..."

Mr Justice Floyd beskriver ägarnas summering av målet i High Court och begäran om en resning av målet i Dallas Court som "utarmande och fattig".

Väntar fortfarande på domarens beslut. Magsår närmar sig!

RBS och Liverpools engelska styrelseledamöter vann igen, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg!

Domaren ger RBS och styrelsen rätt gentemot ägarnas försök att väcka åtal i Texas.

"This case has nothing to do with Texas", uttalar sig Justice Floyd.

Så vad kommer att hända nu? RBS vann i London, men kommer H&G verkligen att kapitulera? Kommer Dallas Court att backa efter att ha tagit del av gårdagens och dagens beslut?

Mark Stephens, sportadvokat och internationell jurist vid Finers Stephens innocent, ger följande kommentar till The Guardian:

"Detta var kort och gott ett sista desperat utspel av Gillett & Hicks. Enligt internationell lag har 1) en resning av målet i Texas Court ingen effekt på vad som har beslutats i Storbrittaniens domstol och 2) gårdagens dom i High Court ska därför vara den enda gällande domen.

"Därför måste nu Texas Court släppa kontrollen till The High Court i London. Om H&G verkligen hade velat stoppa försäljningen så hade de behövt fått igenom en överklagan under gårdagens rättegång och sedan startat ytterligare en rättsprocess mot New England Ventures i Boston, där bolaget har sitt säte. Jag är övertygad om att RBS och Liverpools styrelse nu kan gå vidare och släppa denna irriterande process, som bara syftade till att fördröja hela försäljningsarbetet".

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer