RBS förtydligar

Bild till nyheten RBS förtydligar
Royal Bank of Scotland har idag gått ut och förklarat sin ståndpunkt i det begynnande rättsfallet och hänvisar till att Hicks och Gillett brutit mot överenskommelsen.

Den fullständiga beskrivningen hittas på Liverpool Echo men nedan följer ett kortare sammandrag.

"RBS har i sin roll som utlånare till de olika företagen inom Kop-gruppen fått fördelen av vissa kontrakstmässiga åtagande från Mr Hicks och Mr Gillett i hänseende till gruppens styrande som Mr Hicks och Mr Gillett gick med på skulle gälla fr o m april 2010.

Dessa åtagande inkluderade utnämnandet av Mr Broughton till Styrelseordförande likväl som VDn och LFCs Commercial Director till styrelsen.

Som väl känt är försökte Mr Hicks och Mr Gillett göra förändringar i bolagsstyrelsen den 4:e oktober. Detta var ett brott mot de kontraktsmässiga åtagandena.

Med tanke på detta brott mot kontraktet, sökte och fick RBS ett interimistiskt föreläggande mot Mr Hicks och Mr Gillett tills ett vidare förhör hållits i morgon (läs i dag).

"Bland annat så hindrar det interimistiska föreläggandet Mr Hicks och Mr Gillett att försöka avsätta Mr Broughton från positionen som Styrelseordförande över Kop-företagen, eller att försöka avsätta några andra direktörer från styrelsen av Kop-företagen.

Morgondagens förhör är en fortsättning på fredagens och handlar enbart om brott mot kontraktet. Dessa förfaranden handlar på inget sätt om att RBS skall driva in sina säkerheter eller utse en administratör.

Vi har ingen möjlighet att förutse längden på dessa förhandlingar i nuläget."  

 

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer