Hodgson om Torres och Gerrard

Bild till nyheten Hodgson om Torres och Gerrard
Roy Hodgson har lämnat in indikation om att Fernando Torres troligtvis inte kommer att starta matchen mot Utrecht, utan istället hoppas på att ett inhopp från spanjoren kan bidra med styrka till laget. Samtidigt som han säger att det inte är någon skada som håller Gerrard borta från spel.

 

Den spanska landslagsspelaren reste tillsammans med en decimerad Liverpool trupp till Holland, saknas gör bland annat Steven Gerrard och Daniel Agger.

Anledningen till att Hodgson väljer att spela med flera förstalagsspelare är troligtvis på grund av den pinsamma förlusten mot Northampton i Carling Cup, då han gav a-lags spelarna ledigt och matchade flera reservlagsspelare som inte tog chansen och förlorade på straffar framför the Kop.

Fast att Hodgson säger att det inte kommer att upprepas innebär det inte att Torres kommer att starta matchen imorgon.

Liverpool managern sa: ”Att Torres är med oss här betyder inte att han är en tänkt startspelare.

”När du spelare mot Northampton och det står 1-1 utan att du spelare bra, är du desperat efter att kunna göra förändringar.

”Du ser till materialet du har och inser att du gett att spelare med kvalité ledigt för att förbereda sig inför Lördagens match, fast att du väldigt gärna att velat spela minst en av de spelarna – det är en av orsakerna som påverkade mitt tänkande till denna matchen.”

Torres har hittills bara gjort ett mål i Premier League och det var i segermatchen mot West Bromwich, han har bidragit med ett par assists och Hodgson tror att 26 åringen snart kommer att hitta målformen igen.

”Han bli bara bättre och bättre. Han har legat bakom fyra av våra senaste mål i ligan,” sa Hodgson.

”Dessa framspelningarna kommer att hjälpa honom att få tillbaka självförtroendet. Jag har sagt att i hans fall handlar det om tid och matchning, men det är glädjande att se att han är på väg tillbaka till formen som en storspelare som han besitter.

”Jag tror att alla de skador som han dragits med hör till det förflutna nu. Jag tycker inte att vi kan fortsätta prata om hans skadebekymmer.

”De antog att han var redo för att spela i VM, men när han inte levde upp till förväntningarna gick snackat om att det kunde vara hans skada.

”Men han har återhämtat sig från skadan som höll honom borta från spela merparten av föra säsongen, han spelade i VM men ådrog sig en skada i finalen. Men den var väldigt lindrig och hade redan läkt när han kom tillbaka till för-säsongs träningen.

”Han gjorde ett mycket fint mål i helgen mot Sunderland, men tyvärr blev det bortdömt på grund av en offside som enligt mig kan ifrågasättas, så jag tror inte att där är något fel på hans självförtroende.

”Alla vet att en spelare som lever med ryktet att vara en målmaskin inte gör mål, får ett knackigt självförtroende.

”Men en annan sak som alla vet är att när det gäller en målskytt av klass, så hittar de alltid tillbaka till målformen så småningom. Vi vet även att alla målskyttar har sina torra perioder.

”Vem vet, imorgon kanske är kvällen då kan kommer igång igen, men jag är övertygad om att Utrecht kommer att ha andra tankar, och försöka göra det så svårt för honom som möjligt.”

Hodgson avvisar alla rykten om att kaptenen Steven Gerrard ska vara skadad.

”Vi beslutade att vila honom, eftersom han har spelat tre matcher på en vecka och vill inte riskera att han blir borta någon längre tid,” sa han.

”Lyckligtvis har vi många alternativ på det centrala mittfältet, så vi hade möjligheten att spara honom till framtida matcher istället.

”Han har lite ont i ryggen men inget allvarligt, men vi vill inte riska något genom att låta honom spela på Torsdag eller Söndag.

”Om det hade varit en direkt avgörande match i gruppspelet som vi behövt vinna hade vi spelat honom.

”Gerrard kondition är mitt minsta problem.”

Liverpools medicinska team har pratat med Gerrard angående en eventuell injektion i ryggen för att lindra smärtan, men Hodgson sa under presskonferensen att det är något de kommer att ta ställning till efter Söndagens match hemma mot Blackpool.

Det är en behandling som finns tillgänglig men enligt klubben är det inget som man funderar på att använda som läget ser ut nu.

Källa: Sky Sport

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer