Gerrard: Nu ser vi framåt istället

Bild till nyheten Gerrard: Nu ser vi framåt istället
Steven Gerrard - och de andra tio spelarna som startade matchen mot Man U i söndags - var inte involverade i den tunga cupförlusten mot Northampton.
Nu blickar kaptenen framåt och uppmanar till kamp för Liverpool FC.

Stevie medger att hela klubben deppar över det snöpliga uttåget ur Carling Cup. Men han tror också att spelarna som var involverade i förlusten kommer att lära sig av bakslaget.

"Fotboll är inte bara rosenrött. Genom hela min karriär har jag upplevt höga toppar och djupa dalar. Jag har troligen lärt mig mer av bakslagen. Det är först då du ser kritiskt på dina egna prestationer och försöker lära dig något av det".

"De som spelade mot Northampton är besvikna i dag, men nu är det upp till oss andra att ge dom hoppet tillbaka. När du spelar för Liverpool FC står det alltid nya viktiga matcher på programmet med bara några dagars mellanrum", tillägger Stevie och syftar förstås på lördagens match mot Sunderland.

"Jag förstår att alla är frustrerade, men när du tillhör en storklubb så handlar Carling Cup först och främst om att låta de unga spelarna få chansen att skaffa sig erfarnehget. Om du alltid ställer upp med den bästa elvan så kommer ungdomarna aldrig att få spela inför storpublik i en stor turnering. Så trots nederlaget, så finns det ändå positiva aspekter".

"Även om vi nu är utslagna så är det definitivt en erfarenhet rikare för de unga spelarna som de kommer att ha nytta av under resten av karriären".

"Det är tillräckligt med talang i laget för att slå Northampton nio av tio gånger. Men i fotboll upplever man av och till chockresultat som dessa."

Även om en möjlighet att nå Wembley nu har försvunnit, tröstar sig Gerrard med att Liverpool får en ny chans i FA-cupen efter nyår.

"Vi har fortfarande chansen att vinna något den här säsongen. Så det finns ingen anledning att hänga läpp. Nu måste vi se framåt och vara positiva".

Stevie avrundar:

"Jag vill uppmana fansen att lita på spelarna och det spelarna säger. Jag vet att många supportrar tror att det här kommer att bli bra till slut. Och det kommer det att bli också".
 


4 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer