Inför: Liverpool - Northampton Town

Bild till nyheten Inför: Liverpool - Northampton Town
Besvikelsen från söndagens förlust har lagt sig - nåja - och de är dags för våran första match för säsongen i ligacupen, våra motståndare heter Northampton Town och troligen så får vi se många unga, lovande spelare redan från start.

Som ”Football-League expert” föll denna lott på mig att skriva lite om Northampton och försöka förutspå vilka ungdomar som Roy tänkte släppa ut nu i veckan.

Tidigare möten lagen emellan:
1958 - Liverpool - Northampton 3-1 FA-cupen (mål av Billy Liddell, självmål och Louis Bimpson)

1965 - Liverpool-Northampton 5-0 Ligamatch (Ian St John, Willie Stevenson, Roger Hunt, Ian Callaghan & Peter Thompson)

1966 - Northampton - Liverpool 0-0 Ligamatch

1976 - Northampton - Liverpool 2-2 Dave Bowens testimonial (Ian Callaghan & Emlyn Hughes)

Northampton
De likt många andra lag har ett smeknamn som hör ihop med staden, ”The Cobblers” heter just Northampton vilket hör ihop med stadens många skomakare historiskt sätt.

Själva staden ligger som namnet antyder Norr om Hampton och Hampton är en gammal bosättning i London men Northampton ligger en bit i från London närmare Birmingham.

Northamptons största merit är att man har spelat i högsta divisionen och det var säsongen 65/66, efter det åkte man säsongen efter direkt ner till tredje divisionen, sedan dess har man harvat i tredje- och fjärdedivisionen.

Deras nuvarande manager Ian Sampson har spelat drygt 400 matcher för klubben under hans tio år som spelare och i fjol var man på övre halvan i League 2.

Manager Ian Sampson inför matchen:

"Kommer inom kort."

Sex senaste matcher för Northampton:
3 - 1    Shrewsbury - Northampton
2 - 1    Northampton - Southend
1 - 1    Aldershot - Northampton
4 - 0    Hartlepool - Northampton
1 - 1    Northampton - Wycombe
3 - 3    Reading - Northampton

Northamptons trupp enligt ntfc.co.uk:
Målvakter - Chris Dunn & Paul Walker.
Försvarare - Paul Rodgers, Marcus Hall, Craig Hinton, Dean Beckwith & John Johnson.
Mittfältare - Ryan Gilligan, Kevin Thornton, Abdul Osman, Andrew Holt, Nathaniel Wedderburn, Michael Jacobs, Alistair Slowe & Liam Davis.
Anfallare - Steve Guinan, Tadgh Purcell, Courtney Herbert, Billy McKay, Leon McKenzie, Alex Konstantinou & Seb Harris.

Trolig startelva enligt skribenten:
Chris Dunn, John Johnson, Andrew Holt, Dean Beckwith, Paul Rodgers, Liam Davis, Ryan Gilligan, Abdul Osman, Michael Jacobs, Steve Guinan, Leon McKenzie.

Spelare att se upp för:
Steve Guinan

- Han kom fram i Nottingham Forest under den legendariske Brian Clough men trots 7 matcher i A-laget så blev de inget mer än bara ett halvdussin utlåningar innan han gick till Cambridge där han blev sparkad efter ett matkrig därefter har Guinan vart en duglig Football League anfallare och en av rutinerade spelarna i Northampton, frågetecken gällande hans medverkan p.g.a skador.

Spelar inte han blir de Nordirländske U-21 anfallaren Billy McKay som med sin kvickhet kanske kan hota Liverpools försvar.

Abdul Osman

- Lagets bäste spelare som spelat i Skotska högsta divisionen men p.g.a trubbel utanför planen så blev de ingen transfer till en annan skotsk klubb i högsta divisionen utan lilla Northampton - då i L1 - och ryktas ständigt vara på väg bort. Spelskicklig men fysisk innermittfältare från Ghana.

Leon McKenzie

- I anfallsväg bör nog denne herre ses som ett möjligt hot, han började i Crystal Palace där han spelade tre PL-matcher en säsong men sedan två framgångsika säsonger i Peterborough som ledde till att Norwich köpte honom. Där hjälpte han upp Norwich i Premier League och under den säsongen gjorde han 7 ligamål bredvid Dean Ashton i anfallet men efter de gick de utför trots att Coventry köpte honom för 1 miljon pund! Men ingen lycka där inte och har nu sjunkit ner till League 2.

Liverpool
Inte så mycket att säga, möjlig effekt av förlusten mot Man Utd får vi se till helgen men vad de verkar så kommer vi få se en ung elva med inslag av lite mer rutinerade herrar (se Kyrgiakos). Danny Wilson kommer göra sin debut för Pool sett till vad Hodgson sa i dag när han mötte den engelska pressen.

Brad Jones, Dani Pacheco, Ryan Babel & David Ngog är andra spelare som förväntas få speltid i morgondagens match.

Manager Roy Hodgson inför matchen:
"Danny Wilson kommer att spela på onsdag. Sotirios Kyrgiakos och Daniel Agger kommer spela centralt i backlinjen och Danny som högerback. Han kom till klubben som mittback men kan spela på samtliga positioner i försvaret, precis som Martin Kelly. Wilson har en fantastisk potential, och är väldigt komfortabel med bollen."

Liverpools trupp:
Kommer inom kort.

Trolig startelva enligt skribenten:
Jones, Kelly-Kyrgiakos-Wilson-Darby, Spearing-Lucas, Pacheco-Shelvey-Eccleston, N’Gog.

Vilken startelva vill du att Roy Hodgson startar med? Logga in och kommentera!

Statistik
* Liverpool är det lag som vunnit Carling Cup flest gånger.
* Pool har tagit sig vidare till den fjärderundan eller längre de fyra senaste åren, fast de två senaste säsongerna har det blivit stopp där.
* Reds har vunnit de tre senaste på hemmaplan (Trabzonspor, WBA, Steaua).
* Första gången någonsin som de båda klubbarna gör upp i Carling Cup.
* Gästerna har inte varit så här långt i turneringen sedan 1998.
* Detta är nionde gången på elva CC-matcher som Northampton spelar på bortaplan.

Övrigt
Matchen börjar 21.00 men sänds inte på teve så de är stream som gäller. Domarteamet för dagen består av huvuddomaren Anthony Taylor, assisterande A M Garratt och A Halliday med S W Mathieson som fjärdedomare.

Införrapport uppdaterad av: Joackim Lundberg
Skriven av: Peter A Linhem


10 kommentarer

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer