Man U-LFC: Matchen i matchen

Bild till nyheten Man U-LFC: Matchen i matchen
I morgon är det dags för stormatch och i denna lilla artikel kommer vi att behandla individerna som deltar i morgondagens match. Styrkor, svagheter och hur det ser ut där två stora egon drabbas samman inom några få kvadratmeter. Vem duellerar med vem? Vem vinner de individuella positionerna? Ja det är precis det vi ska ta reda på i och med denna artikel.

Reina – Van Der Sar

Målvaktskampen är något som kan bli väldigt avgörande och i senaste matchen visade Reina en uppåtgående formkurva. Van Der Sar är ju en världsmålvakt även han men i senaste mötet mot Everton var han inte speciellt övertygande. Dock måste ju alla aspekter i spelet väga in i denna jämförelse. Van Der Sar kommer i fortsättningen att kallas VdS i denna artikel.

Vad det gäller spelet i luften är ju Reina väldigt tveksam även om han har förbättrat sig avsevärt senaste åren. VdS har sin största styrka i luften och är ju definitivt bättre än Reina på den punkten. Kollar vi vidare så kommer vi till reflexspelet och där är Reina en av världens bästa vilket väger till fördel för honom. VdS börjar bli gammal och sånt tar ju en del på reflexerna men han har ändå aldrig någonsin varit i närheten av vår spanska målvakt vad det gäller den biten av spelet. Vad det gäller rörelse och läsning av spelet går det ganska jämnt ut på dessa två eftersom båda är duktiga på de sakerna.

Ola Andersson sa att Reina är världens bästa offensiva målvakt i studion hos Viasat förra helgen och det är jag beredd på att hålla med om. Om reflexerna är en stor styrka så är nog de långa utkasten och de precisa 60-70 meters passningarna Reinas största styrka och på den punkten tar han VdS, även om holländaren är ganska vass på den delen av spelet också. Längden och räckvidden går naturligtvis till VdS som är 10 cm längre än Reina.

Detta blev en väldigt lång jämn jämförelse eftersom båda har olika styrkor men själva poängen går till Reina. Delvis för att han har väldigt bra form och delvis för att kollar man de senaste säsongerna har Reina tre stycken golden glove i Premier League, medans VdS har fått en. Reina hade kunnat få en fjärde förra säsongen när han hade lika många hållna nollor som Cech men den gick till Chelsea-spelaren.

Liverpool – ManU 1-0

 

Carragher – Rooney

Nu vet vi inte vilka mittbackar som startar för Liverpool men det är väl 99,9% säkert att Carragher startar så därför kör vi på honom i denna kategori som handlar om vem som överlistar vem av dessa herrar.

Rooney är ju trots sin köttbullsliknande kroppsbyggnad väldigt snabb och explosiv. Det är ungefär raka motsatsen till vad Carra är. I teorin borde Rooney ta denna duell enkelt men väger man in lite olika saker så blir det inte fullt så enkelt. Carragher är en mästare på att läsa av spelet vilket ger honom ett försprång och han har även en kollega i Skrtel eller Agger som är ganska snabb. Trots detta så får Rooney fördel i denna del.

Vad det gäller huvudspelet så vinner Carra men Rooney är även duktig på att nicka in bollar också, nu har han dock ingen Valencia som slår precisa inlägg till honom men varken Nani eller Giggs eller vilka som nu startar på kanten är dåliga på att få bollen dit den ska. Det gäller för Carra att vara på sin vakt hela tiden med andra ord. Rooneys form har inte varit så bra heller på senaste tiden men man ska ha i åtanke att han inte anfaller ensam utan kan mycket väl vara assisterad av passningsgeniet Berbatov. Hur man än vrider och vänder på detta så går ju denna duell till Rooney i vilket fall som helst men inte glasklart, det var det jag ville ha fram.

Liverpool – ManU 1-1

 

Poulsen – Scholes

Denna kamp kommer att bli väldigt avgörande också för kommer inte Manchester United och anfaller efter kanten kommer de att försöka spela sig genom mitten. Eftersom Polsen inte var med i laget i Europa league i torsdags så är han nog en av de som startar som ett defensivt ankare.

Poulsen har alltid varit effektiv på att stoppa anfall på ena eller andra sättet. Hittills har han dock inte imponerat i Liverpool och det är nog dags han börjar göra det nu. Vad det gäller snabbheten i spelet så är Scholes väldigt kvick i hjärnan även om inte fötterna hänger med som förr i tiden. Han är otroligt duktig på man-man spelet och får samma slags hjärnsläpp som Pulsen kan få så detta kan komma att bli en sevärd kamp. Dock tror jag inte dansken har mycket att säga till om mot Scholes men kanske med rätt back up så kan det gå vägen.

Nu är detta en jämförelse mellan två spelare och sådana här gånger hade man gärna sett att Mascherano varit kvar. Men man tager vad man haver och denna kamp förlorar Poulsen. I synnerhet med tanke på det positiva sätt som en snart 36 år gammal Scholes har inlett sin artonde säsong i Premier League.

Liverpool – ManU 1-2

 

Fletcher – Gerrard

Här kommer en till otroligt viktig position och ska vi kunna vinna på söndag krävs det att ha en aktiv Gerrard som kör med sin järnvilja. Nu möter han en spelare som jag har väldigt stor respekt för vilket jag tror Gerrard har också.

Vad det gäller snabbhet så är det ganska jämt ut mellan båda dessa herrar. Vad det gäller smartheten i spelet är det även ganska jämt för Fletcher är väldigt smart i sitt defensiva jobb och Gerrard är väldigt smart i sitt offensiva jobb, kruxet är att Gerrard har lite för få spelare runt omkring som tänker fotboll på samma sätt som honom själv och kan därför inte utnyttja sitt smarta spel i den utsträckning han vill.

Vad det gäller formen så har Gerrard redan visat mer än föregående säsong och tar många egna intiativ även om han fortfarande hänger med huvudet lite ibland. Nu är han dock på Old Trafford och där brukar björnen som sover inom honom vakna till liv fullt ut. Just med tanke på den saken så vet vi alla att en Fletcher har egentligen inte så mycket att säga till om mot en taggad Gerrard. Just därför vinner Gerrard denna battle. Nu utgår jag ifrån att det blir just Gerrard som hjälper Torres och Cole flyttas ut till en kant.

Liverpool – ManU 2-2

 

Vidic – Torres

Tidigare vet vi vem som har vunnit denna kamp och det baserar jag på 2009 när Torres fullkomligt körde över Vidic på OT. Nu är inte förutsättningen densamma eftersom Torres inte har visat sig ha full form ännu. Han har en bit kvar och får han bara hålla sig skadefri infinner den sig nog snart.

Snabbheten är det ju inget snack om eftersom Torres löper ifrån Vidic i sömnen om han vill, även kollegan Rio Ferdinand som varit långtidsskadad hinner inte heller med Torres. Vad det gäller styrka så vinner ju Vidic det momentet och smartheten i spelet är ganska ett ut mellan dessa båda. Vidic är smart defensivt medan Torres är smart offensivt.

Huvudspelet blir tufft för Torres även fast han är duktig på det. Tar han Vidic så finns ju antagligen Ferdinand i närheten så hela huvudspels-kategorin går ju till Manchester United och deras backpar. För att Torres ens ska kunna vinna denna duell på söndag så krävs det bra assistans från övriga spelare. Även formen är som vi nämnde en nackdel för Torres just nu så jag dömer denna i Vidics favör.

Liverpool – ManU 2-3

 

Hodgson – Sir Alex

Här är det egentligen inte så mycket att snacka om anser jag. Båda två är gamla rävar men jtyvärr är nog Sir Alex är den äldsta räven både vad det gäller ålder och rutin från sådana här sammanhang. Det enda lilla som kan tala mot Sir Alex i denna duell är att han inte har järnkoll ännu på hur Hodgson kommer att ställa upp eller köra mot ett lag som United. En sak var när han var i Fulham men nu är det en helt annan femma.

Liverpool – ManU 2-4

 

Summan av kardemumman: Även fast formen sviktat lite för Manchester United så är det fördel till dem på papperet vad det gäller matchen i matchen. Delvis för att Liverpool har sviktande form och delvis för att det är på Old Trafford vi spelar. Tidigare när vi har mött ManU har vi haft en Mascherano som sköt det defensiva. För det mesta riktigt bra men ibland gick det till överdrift också. Tack vare att vi inte har något superstabilt ankare i det defensiva mittfältet finns det en risk att Gerrard kommer att jobba hem mer än nödvändigt. Detta är en stor förändring mot tidigare säsonger vi mött dem.

Utöver det så ska man tänka på att Hodgson nyss tagit över Liverpool och alla bitarna är inte på plats ännu. Torres är inte vad han varit tidigare säsonger ännu tack vare sin operation han gjorde tidigare i år och har inte riktigt hittat formen sedan dess. Manchester United är också ett lag som visat sig ha en hyffsad form när man redan vunnit en titel denna säsong mot Chelsea på Wembley. Många spelare har gjort bra prestationer hittills denna säsong. T ex Scholes som många trodde var slut men han har lyckats höja sig ett snäpp till på något konstigt sätt.

Big Match Build Up fortsätter senare idag med en artikel inför matchen där ni får veta läget i lagen och mycket annat.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer