Man U-LFC: Ur en motståndares synvinkel

Bild till nyheten Man U-LFC: Ur en motståndares synvinkel
Som en del i denna "Build-up" inför söndagens stormatch har vi valt att ställa några frågor till en Man Utd-supporter för att höra hur de ligger till hos dem.

Man-Utd supportern i fråga är Fotbollskanalens Englandsbloggare Peter "PHy" Hyllman som sedan början av 80-talet hållit på de röda djävlarna från Manchester.

Hur kommer de sig att du "valde" just Manchester United?

Det var inget val. Det bara blev så någon gång i fem-sexårsåldern (kommer inte ihåg exakt när) att jag började gilla ett rött lag där i Tipsextrarutan. Ingen aning om varför, det var ju inte för att de var bäst i alla fall. Kanske var det tröjfärgen, eller publikvrålet när laget gick till anfall.

Hur är skadeläget i erat lag?
Värre nu efter tisdagens CL-spelande. Valencia blir väl borta resten av säsongen med ett brutet ben, Hargreaves vet man inte när han kommer tillbaka. Carrick är borta några veckor till. Annars börjar flera tidigare skadade spelare faktiskt återvända.

Hur går tongångarna bland era fans?
Om vi bortser från rena matchstämningar som ändå ändras vecka till vecka så skulle jag säga att tongångarna är allmänt optimistiska vad gäller lagets möjligheter men tämligen pessimistiska vad gäller klubbens ägarsituation.

Vad tycker du om Liverpools säsong med bara några omgångar spelade?
Resultaten har inte helt och hållet gått Liverpools väg, men det finns vissa saker i spelet som ändå ser lovande ut. Kan Liverpool få stil på sitt offensiva spel så tror jag den här säsongen slutar ljusare för Liverpool än vad den kanske har börjat.

Vad talar för och emot er i denna match?
Hemmaplan och att vi fundamentalt är ett starkare lag talar för oss. Inget som talar emot oss egentligen bortsett från att Liverpool också är ett skickligt lag med ett par oerhört skickliga spelare. En enskild match kan alltid sluta hur som helst.

Vad betyder denna match för er?
Matchen är väldigt betydelsefull för Man Utd. Vi behöver vinna för att inte hamna längre efter Chelsea än vad vi redan lyckats göra, en vinst skulle boosta lagets form och självförtroende, samtidigt som matcher mot Liverpool aldrig är okej att förlora.

Har du några minnen från matcherna mot Liverpool? Bra eller dåliga?
Ett starkt minne är när vi förlorade ligatiteln till Leeds på Anfield 1992 till publikens väldigt hörbara hånjubel. Det gjorde ont, riktigt ont. Det minnet kompenserade vi däremot med besked för fyra år senare när vi slog Liverpool i FA-cupfinalen och som första engelska lag vann The Double Double, med kids.

Vilka spelare borde ditt lag se upp för hos oss?
Det finns ett par, men Torres snabbhet har ställt till det för Man Utds backlinje förut och han har all potential att göra det igen. Det är Liverpools offensiva vapen som Man Utd framför allt behöver se upp med. Bortsett från när matchuret passerar 90:e minuten, då är precis allt livsfarligt nu för tiden.

Den sista frågan... vad slutar matchen och varför? Samt hur/var har du tänkt du se matchen?

Jag chansar på 3-1 till Man Utd. Vilket jag baserar helt på känslan att Man Utd helt enkelt måste få fart under vingarna nu, och när Man Utd måste något så brukar man nio gånger av tio också göra det. Matchen ser jag hemma, fotboll jag verkligen bryr mig om klarar jag aldrig av att se tillsammans med andra människor om jag inte faktiskt är på plats.

Vi tackar Peter "PHy" Hyllman för att han ställde upp och hoppas på en bra match.

Det kommer mer inför-snack innan matchen, imorgon kommer de en "positionskoll" av Ola Persson, Daniel Wiklund granskar "matchen-i-matchen" medan Joakim Lundberg kommer med en saftig införrapport. På söndag blir de även en intervju med en Liverpool-legendar!

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer