Liverpool - Steaua Bukarest 4-1 (1-1)

Bild till nyheten Liverpool - Steaua Bukarest 4-1 (1-1)
Den första gruppspels matchen i Europa League är nu avklarad. Den utspelade sig på slagfältet som kallas för Anfield och det hemma spelande laget gick vinnande ur striden och tar med sig ett starkt självförtroende inför stor matchen mot Manchester United i helgen.

Liverpool största stjärnor satt på läktaren och fick se sitt lag spela en ganska dålig första halvlek som startade med ett högt tempo och hög press från sitt egna lag som gav utdelning redan innan den första minuten var över. Joe Cole stressar fram en dåligt slagen tillbaka pass från back till målvakt inom Steaua Bukarest laget och snor åt sig bollen och lägger ett snabbt och välplacerat skott i bortre hörnet och 1-0 är ett faktum.

Dock tog det bara 12 minuter innan Bukarest kvitterade till 1-1 efter en fin framspelning och en fin chip över en sent utrusande Reina. Efter detta målet verkade det som att luften fick ur Liverpool och de släppte in Steaua alldeles för mycket och man hade knappt bollen under första halvlek. Och de gånger som man väl hade bollen var det mycket osäkert spel utmed kanterna och mycket långskott som kom utanför straffområdet.

Men i andra halvleken kom vändningen, inte bara på resultat tavlan utan även rent psykiskt. Man tog över matchen mer medmer bollinnehav och fler passar som hittade till rätt adress. Liverpoolfår en hörna som slås rakt in mot straffpunkten. Där kommer Kyrgiakos springandes och blir nerdragen under sitt uopphopp och domaren pekar mot den vita pricken som den stora greken precis landat på och en straffspark blir Liverpools nästa bollkontakt. Ngog lägger straffen säkert i mål och därefter är det Liverpool för hela slanten.

Resultatet efter full tid står på 4-1. Det tredje målet gjordes av Lucas som med ett mäktigt långskott, ala Gerrard klass, skjuter in 3-1 och nästan direkt där efter lyckas Ngog slå fast slut resultatet med ett välplacerat skott nere vid stolproten.

Och därmed tar Liverpool sina första tre poäng i Europa League och har nu siktet på att ta lika många poäng i söndagens drabbning mot Manchester United.

  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
  • Annons
Stöd våra sponsorer